"Arının ölüsü de dirisi de şifa kaynağı"

Ömrünü tamamlayan arılardan belirli işlemlerden sonra elde edilen madde ile cilt problemleri ile yara ve yanıklara şifa kaynağı olduğu belirtiliyor.

Arıların çok yoğun çalıştığı için ömürlerinin 45 ila 60 gün olduğunu belirten arıcılar, ömürlerini tamamlayan arıların belirli işlevlerden geçirilmesiyle elde edilen toz bal ile karıştırılıp tedavi amaçlı kullanıldığını ifade ettiler.

Arıcılar, elde edilen maddenin vücudu temizlediğini, kan dolaşımını hızlandırdığını, iltihap, kramp, burkulma, cilt problemleri ile yara ve yanık tedavisine şifa olduğunu belirtiyorlar.

Batman'ın Gercüş ilçesinde 20 yıldan aşkın bir süreddir arıcılık işiyle uğraştığını belirten Hüseyin Barlak, her derde deva olan şifa kaynağı balı üreten arıların ölüsünün de şifa kaynağı olduğunu dile getirdi.

Normal yollarla ölen arıların sadece baş bölümünün ya da vücudunun tamamını öğüterek bir madde elde ettiklerini aktaran Barlak, "Arıdan sadece bal üretilmiyor. Arının yan ürünleri de vardır. Propolis (bitkisel besin desteği), polen, bal mumu, arı sütü ve arının ölüsü. Arının ölüsü de şifadır.” dedi.

Ölmüş olan arının kurutulup öğütüldükten sonra bal ile karıştırılıp vücuda sürülerek kullanıldığını belirten Barlak, felç olan insanlarda bu ilacın faydasının görüldüğünü bildirdi.

Arılardan elde edilen tüm ürünlerin şifa olduğunu ifade eden Barlak, "Bilindiği üzere insanlar için bal şifadır. Sadece balın kendisi değil, arı poleni ve diğer ürünler de şifadır. Arı poleninin tadı ağır olduğundan dolayı insanlar pek sevmez ve yemez. Ama faydasını gören insanlar da ondan vazgeçmez. Özellikle arı sütünün çok büyük faydaları vardır. Yapılan araştırmalara göre arı çok yoğun çalıştığı için bir arının ömrü yazın en fazla 45 ila 60 gün arasıdır. Ana arının ömrü 6-7 yıla kadar devam eder. Ana arı, arı sütüyle beslendiği için ömrü uzuyor ve bu süt, ana arıyı dinç olarak ayakta tutabiliyor." şeklinde konuştu.

Allah’ın arıyı insanların hizmetine sunduğunu söyleyen Barlak, "Yapılan araştırmalara göre Propolis’in kadın hastalıklarına çok büyük faydaları olduğu söyleniyor. Propolis kanserinde faydası olduğunu biliyoruz. Özellikle bal mumundan çeşitli kremler yapılıyor. Anlayacağımız gibi arının ölüsü de dirisi de şifadır. Bunun Allah-u Teâlâ en güzel şekilde yaratmış ve arıya ilham edip onun insanların hizmetine sunmuştur." dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler