"Bakanlık sayısını azaaltıp kamu harcamalarını kısacağız"

"Bakanlık sayısını azaaltıp kamu harcamalarını kısacağız"

8-10 Sakanlık azaltma çalışmalarının olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek " Net bir çalışma açıklanmadığı için bir şey söylemek istemiyorum ama eğer gerçekten söylediğimiz gibi bakanlık sayısı azaltılırsa bu her konuda kamu harcamalarının k
8-10 Sakanlık azaltma çalışmalarının olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek " Net bir çalışma açıklanmadığı için bir şey söylemek istemiyorum ama eğer gerçekten söylediğimiz gibi bakanlık sayısı azaltılırsa bu her konuda kamu harcamalarının kısılması demek" şeklinde konuştu. 
 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün bir dizi ziyarette bulunmak ve programa katılmak amacıyla geldiği Batman’da, basın toplantısı düzenledi. Türkiye Petrolleri Kristal Park Tesislerinde düzenlediği toplantıda konuşan Şimşek, hükümetin terörle mücadele büyük bir başarı yakaladığını belirterek, “ Bütün terör örgütleri 2015’ten itibaren Türkiye’yi hedef tahtasına oturtmuştu. Türkiye bu terör koridorunu kırdı, yıktı. Net olarak söyleyeyim, Türkiye’nin aktif bir şekilde operasyonları dışarı taşırması, sınırda örülen duvar, teknoloji ve hükümetimizin kararlılığı bir araya gelince oradan gelen tehditler önemli ölçüde bertaraf edildi.  Şunun da altını çizeyim, bizim hükümet olarak, ülke olarak asla ve asla ne Irak’taki ne Suriye’deki Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. Biz tam aksine oradaki Kürt kardeşlerimizin hep yanında olduk. Kuzey Irak’ta DEAŞ terör tehdidi ortaya çıkınca Kuzey Irak yönetimine, Peşmerge’ye en büyük desteği Türkiye vermiştir. Benzer şekilde Suriye’de de bizim Kürt kardeşlerimizle asla bir sorunumuz olmaz” dedi. 
 
“HARCAMALARIN KISILMASI İÇİN BAKANLIK SAYISI AZALTILACAK” 
 
Kamuda tasarruf esas olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Şimşek, şunları kaydetti: “Her zaman için o yaklaşım içinde olduk ama özellikle Bakanlık sayısının azaltılması. AK Parti iktidara geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 36 bakanlık vardı. Biz onları azalttık. Başbakan Yardımcıları dahil olmak üzere ciddi bir şekilde 10’un üzerinde bakanlık azalttık. Şimdi tekrar 8-10 bakanlık daha azaltılabilir mi diye çalışma var. Net bir çalışma açıklanmadığı için bir şey söylemek istemiyorum ama eğer gerçekten söylediğimiz gibi bakanlık sayısı azaltılırsa bu her konuda kamu harcamalarının kısılması demek. Buna ilaveten bizim bir gelir vergisi reformumuz zaten Meclis’te bekliyor. Bu reform da vergiyi tabana yaymayı amaçlıyor. Yani bir takım imtiyazlar var, bir takım vergi istisnaları var. Onları kaldırıp verginin tabana yayılmasını sağlayacak mekanizmalar sayesinde kalıcı bir şekilde bu harcamayı telafi edebiliriz. Yani seçim vaatlerini telafi edebiliriz. Bu nedenle dedik ki; kamu maliyesine yönelik endişeler yersiz, para politikasına yönelik endişeleri giderdik. Dış kaynaklı tabi bu şok. O da büyük ihtimalle çok kalıcı olmaz. Şimdi önemli olan seçim sonrasında oturup politika setimizi daha da güçlendirmek. Gerek makro ihtiyati, gerekse kamu maliyetine ilişkin tedbirler, gerekse tabi reform çalışmalarının hızlandırılması.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler