"Batman Sebze ve Meyve Hali esnafının sıkıntıları giderilmeli"

Batman Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret eden HÜDA PAR İl Başkanı, esnafın birçok sorununun olduğunu belirterek, sıkıntıların giderilmesi için yetkililerin gerekeni yapmaları gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle ziyaret ettiği Batman Sebze ve Meyve Hali esnafının yaşadığı sıkıntılarını dinleyerek, sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batman Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur ile bir araya gelen Şahin, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi. Daha sonra tek tek hal esnafını ziyaret edip, sıkıntılarını dinleyen Şahin'e esnaf sıcak ilgi gösterdi.

Yaptığı ziyaretlerin ardından esnafın yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, "Bugün sebze hali komisyoncularımızı ziyaret ettik. Dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Onların satışlarını, durumlarını sorduk. Esnafımızın belli başlı bazı sıkıntılarının olduğunu gördük. Özellikle halin giriş kapısına yerleştirilen paralı geçişin büyük bir sıkıntı oluşturduğunu söylediler. Çünkü esnafımız saat 03.00-03.30'da evlerinden çıkıp hale gelmektedirler. Dışarıdan gelen büyük araçlar ve halde çalışan elemanlar kapıda beklemek zorunda kalıyorlar. Bir otomasyon sistemi kurulmuş, geçişler paralı yapılmış. Halde çalışan insanları ziyarete gelen misafirler dahi hale girmek için para ödemek zorundadır. Bu kendileri için büyük bir sıkıntı teşkil etmektedir." dedi.

Halin girişinde bulunan derenin üstünün kapatılıp, hal yolunun Güney Çevreyolu ile birleştirilmesi gerektiğini anlatan Şahin, "Esnafın bir diğer sıkıntısı ise halin hemen dibinde geçen bir dere var, kanalizasyon suyu oraya akıtılıyor. Maalesef hem kokusu hem de kirliliğiyle büyük bir sıkıntı vermektedir. Belediyenin bu duruma acilen el atması lazım. Çünkü esnaf bundan çok şikâyet etti. Halin önünden geçen yolun çevreyoluyla birleştirilmesi istendi. Şayet bu yol çevreyoluyla birleştirilirse büyük araçlar şehir içine girmeden direkt hale gelebilecekler." ifadelerini kullandı.

Esnafın şikâyet ettiği bir diğer konunun vergilerinin yüksek olması olduğunu bildiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnaf, vergilerin yüksek olduğundan şikâyet etti. Bazı kamyonlardan gelen malın daha fazla gösterildiği ve ona göre vergilerin alındığı şikâyetini duyduk. Halin girişini aydınlatacak direkler yoktur. Esnaf, yolun acilen aydınlatılmasını istedi. Bu ve benzeri bazı sıkıntıları var. Halin içinin haftada bir defa belediye tarafından yıkanması lazım."

"Belediye ve valiliğin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz"

Esnafın en büyük sıkıntılarından birinin de ulaşım sorunu olduğunu vurgulayan Şahin, "Bir de ulaşım sıkıntısı yaşıyorlar. Halde gün boyunca bir yoğunluk yaşanıyor. Çünkü Batman Sebze ve Meyve Hali bölgeye hitap ediyor. Bu anlamda çok yoğun gidiş-geliş söz konusudur. Belediyenin kendisine düşen bu eksikliği gidermesi lazım. Biz de hal komisyoncuları tarafından bu istek ve şikâyetlerini birebir kendilerinden dinledik. Basın aracılığıyla bu şikâyetleri yetkili mercilere iletiyoruz. Bahsettiğimiz bu eksikliklerin giderilmesi noktasında gerek belediyenin gerek valiliğin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler