"Biz Bir Aileyiz" konferansı Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI’nın konuşmacı olarak katıldığı Biz Bir Aileyiz konferans programı gerçekleştirildi.

Program, İl Müftüsü Turgut ERHAN’ın aile üzerine yaptığı açılış konuşması ile başladı.

 

Yeryüzünün en küçük, en eski ve en köklü kurumunun aile olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “İnsanlık Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlar. Küçük bir filizden büyüyüp gelişen, kökleri toprakta dalları göğe yükselen bir çınar gibidir. Biri yaratılmazsa diğeri yarım kalacaktı. İki can bir olmadan insanlık nesli nasıl devam edecekti. Birbirlerini tamamlayan, koruyan, kollayan, kem sözden, kötü gözden muhafaza etme en başta eşlerindir. Zira Allah birbirlerine elbise görevi de yüklemiştir.”dedi.

 

Allah kendi varlık delillerinden biri olarak da eşler arasında ki sevgi ve rahmeti gösteriyor diyen İl Müftümüz ERHAN, “Allah eşler arasında sevgi ve rahmeti var etmesini varlık delili olarak gösteriyor. Çünkü huzursuz, sevgisiz, merhametsiz bir insan düşünülemeyeceği için Yüce Allah, içimizdeki bekârları evlendirmemizi emrederek topluma aileyi oluşturma görevi yüklüyor.”dedi.

 

Allah, kadın ve erkeğe çocuklar nasip ederek aileye yeni canlar eklediğini vurgulayan İl Müftümüz ERHAN, “Yani cana can ekliyor. Çocuklar dünya hayatının süsü, göz nuru, gönül feri, Allah emaneti, aynı zamanda da dünyada imtihan vesilesidir. Bazen derdi, tasasıyla imtihan, bazen sevgi ve cazibesiyle imtihan.” Dedi.

 

Ego, nefis gibi nedenlerle aile bireyleri arasında kavgaların, anlaşmazlıkların, ayrılıkların, kopmaların baş gösterdiğini ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “İnsan aile bilincini yitirdikçe insanlığını da yitirmeye başladı. İşte şimdi Hz. Adem ve Hz. Havva’nın çocukları olarak hepimiz kendi çekirdek ailemizden başlayarak görevlerimizi sorumluluklarımızı yeniden hatırlayacağız.” Diyerek konuşmasına son verdi.

 

Program, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin KONARILI’nın Biz Bir Aileyiz konulu konuşmasıyla devam etti.

 

Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına dağılmış mümin kardeşlerimizle bir aileyiz diyen Başkanlık Müşaviri KONARILI, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, merkez,  taşra ve yurt dışı teşkilatıyla, ülkemizin ve dünyanın dört bucağında hizmet veren yüz bini aşkın personelimizle biz bir aileyiz. Sahih dinî bilgiden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, İlim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahip, Toplum nezdindeki itibarının, nüfuzunun,  değerinin ve sorumluluğunun farkında, Kolektif bir şuurla ve engin bir yürekle hizmet eden, Ümmeti kucaklayan, birleştiren,  bütünleyen ve huzura davet eden, Ehliyet, liyakat, sadakat ve merhametten ödün vermeyen bir teşkilatın aile fertleriyiz.” Dedi.

 

Kurumsal sorumluluk ve aidiyet bilinci için nelere ihtiyacımız olduğunu açıklayan Başkanlık Müşaviri KONARILI, “ Emanet ve ehliyete, Temsil ve liyakate, Sadakat ve samimiyete, Erdem ve şahsiyete ihtiyacımız var! Hem kurumsal hem de bireysel  ailemizi bereketlendirmek de  tüketmek de bizim elimizde. Tüketen değil besleyen,  Üreten, değer veren,  sevgi ve saygıyla büyüyen, Huzurlu, sağlıklı ve güçlü bir aile ihtiyacımız var” dedi.

 

Aile bireylerinin ihtiyaç duydukları özellikleri sayan Başkanlık Müşaviri KONARILI, “Bizim birbirimize karşı sevgi ve merhametle davranmaya, sabır, sebat ve dirayete, hoşgörü, insaf ve adalete, emanet, güven  ve sadakate, iffet ve mahremiyet bilincine, edeb, nezaket  ve samimiyete  ihtiyacımız var! En önemlisi bizim duaya ihtiyacımız var!” diyerek konuşmasına son verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler