"Doğal maden suyuna tesis kurulsun"

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünde bulunan ve böbrek hastalığına iyi geldiği belirtilen doğal maden suyu kaynağı için köy sakinleri, tesis kurulması çağrısında bulundu.

Sason’un Yolüstü (Kıder) köyü sakinleri, köylerinin sınırları içerisinde bulunan ve böbrek hastalığına iyi geldiğine inanılan doğal maden suyu kaynağının etrafında tesis kurulması yönünde yetkililere çağrıda bulundu.

Hastalıklarına şifa bulmak için doğal maden suyuna Batman başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden akın eden ziyaretçiler, her yıl yaz mevsiminde köyde kurulan geçici barakaların yerine devlet tarafından kalıcı tesislerin kurulması istiyor.

Suyun içerisinde bulunan minarelerden faydalanmak için kaynağında tüketilmesi gerektiğini söyleyen ziyaretçiler şişelere depolanıp götürülmesi halinde büyük oranda özelliğini kaybettiğini belirtti.

Buradaki doğal maden suyunu doktorların da tavsiye ettiğini söyleyen Naif Seyidoğlu,  yöre halkı tarafından da şifa verici olduğuna inanıldığı ifade etti.

Seyidoğlu, “Bu suyun içinde birçok mineral, en başta da demir vitamini bulunmaktadır. İnsanlar, idrar yolları ve böbrekte biriken taşların düşürülmesi için özellikle yazın bu suyu içmeye geliyorlar. Şifalı içme suyu için bir hafta ile bir ay arasında konaklayanlar var. Suyu içenler faydasını görüyorlar. Bu da Sason ilçemiz için bir zenginliktir.” dedi.

“Bir tesisin kurulması şarttır”

Şifalı suyun turizme kazandırılması için tesislerin kurulması gerektiğini ifade eden Seyidoğlu, “Burada bir tesis kurulursa ve çevre düzenlemesi yapılırsa çok iyi olur. Ayrıca Sason Çayı kenarında da insanların konaklanması için bir tesis yapılması gerekir. Sasonlular bunu çoğu zaman gündeme getiriyorlar. Biz veya yerli-yabancı turistler geldiği zaman bir konaklama yeri olmadığından mağdur oluyorlar.” dedi.

“Suyun tadı sade sodaya benziyor”

Böbrek hastası olduğunu ve tavsiyeler üzerine su içmeye gelen İbrahim Barış, ise şunları söyledi: “Böbrek taşları ve benzeri hastalıklı olan kişiler bu suyu içtiklerinde Allah'ın izniyle şifa buluyor. Bu suyun aç karnına içilmesi tavsiye ediliyor. Suyun faydasını görmek için bir defa yeterli olmayıp en az bir hafta düzenli olarak içilmesi gerekir. Suyu içerken insan biraz tadından dolayı zorlanıyor. Suyun tadı sade sodaya benziyor. Ama ondan bin kat daha faydalı ve şifalıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler