"Doğum uzmanının ihmalkârlığı nedeniyle çocuğumu kaybettim"

Batman'da hamile eşini hastanede yatıran Batmanlı âlim, doğum esnasında eşini azarlayan uzman doktorun ihmalkârlığı nedeniyle çocuğunu kaybettiğini savundu.

Batman'da özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen ikinci çocuğunun, doğumdan 4 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini belirten âlim M. Ali Arslan, çocuğunun, kadın doğum uzmanının yanlış tedavi ve ihmalkârlığı nedeniyle hayatını kaybettiğini savundu.

Hamile olan eşini kontrol amacıyla 2 Haziran'da özel bir hastaneye götüren Arslan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Emel Dilekçi'nin, enfeksiyon riskine karşı eşinin hastanede yatırılması gerektiğini kendilerine söylediğini belirtti. Bundan dolayı 3 Haziran'da eşini hastaneye yatıran Arslan, doğumdan önce 3 gün kaldıkları hastanede Dilekçi'nin sadece 2 defa kontrole geldiğini söyledi.

Hastanede uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bir anda eşinin kanamasının başladığını dile getiren Arslan, saat 00.00'da sağlık personellerinin doktoru çağırdığını ancak aşırı kan kaybı olmasına rağmen Dilekçi'nin hastaneye gelmediğini ifade etti.

Yaklaşık 12 saat sonra hastaneye gelen doktorun yine de kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren Arslan, sezaryenle dünyaya gelen çocuğunun, Dilekçi'nin ihmalkârlığı ve yanlış tedavisi nedeniyle 4 gün sonra hayatını kaybettiğini savundu.

Uzman doktordan şikâyetçi olduğunu belirten Arslan, "Eşim 2 Haziran'da özel bir hastanede gebelik için kontrolde bulundu. 6 aydır bebeğin durumunu takip eden Emel Dilekçi Hanım, onun enfeksiyon kapması teşhisiyle hastaneye yatırılmasının uygun olduğunu söyledi ve biz de kendisini hastaneye yatırdık. 3 Haziran'da hastaneye yatırmamıza rağmen 6 Haziran'a kadar Doktor Emel Dilekçi, hastasına hiç ziyarette bulunmadı. Sadece iki sefer gelip ziyarette bulundu. 5 Haziran'dan sonra hastamız 3 gün boyunca aşırı kan kaybı yaşadı. 6 Haziran'da saat 00.00'da doktoru çağırmamıza rağmen ısrarla gelmemeye çalıştı." dedi.

"Doktor gelmediği için hastamızı onun odasına götürdük"

Çağırmalarına rağmen doktorun 12 saat boyunca hastaneye gelmediğini iddia eden Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hastamız kan kaybı yaşarken, doktorun ihmalkârlığı ve gelmemesi sebebiyle hastamız aşırı kan kaybından dolayı bebeğini kaybetti. Doktor 12 saat sonra geldi ama yine de ısrarla hastasının yanına gelmedi. Gelmediğinden dolayı biz hastamızı doktorun odasına götürdük. 12 saat boyunca hastaya müdahale etmemesinden dolayı kızmamız sebebiyle kendisi de acilen hastamızı ameliyata aldı ve ameliyathanede hastamıza kötü muamelede bulundu."

"Eşimi ameliyathanede azarladı"

Doktorla aralarında yaşanan diyaloğu anlatan Arslan, "Doktor 12 saat geç geldikten sonra ben, '12 saat boyunca niye gelmiyorsunuz? Bakın, hastanız acil durumda ve aşırı kan kaybı var. Bu saatten sonra müdahale etseniz bile belki çocuk kurtulmayabilir. Nerede kaldınız?' dedim. Soruma karşılık 'Ben mecbur muyum gelmeye? Niye geleyim? Siz kim oluyorsunuz da ben geleyim?' şeklinde saygısızca ifadelerde bulunmuştu. Eşim ameliyathaneye alındı. Tabi, ameliyathanede eşime 'Senin eşin bizi kızdırdı. Hastanede sıkıntılar çıkardığından dolayı seni ameliyat etmeyeceğim, normal doğumla çocuğunu alacağım.' şeklinde tehditlerde bulunmuş ve onu azarlamıştır. O durumda olan hastanın psikolojisiyle oynamıştır ve hastanın çocuğunu riske atmıştır. Bu şekilde çocuk vefat etmiştir." şeklinde konuştu.

Doktor hakkında suç duyurusunda bulunulacak

Arslan, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Çocuğumun, doktorun ihmalkâr davranması ve yanlış ilaçlar kullanıldığı gerekçesiyle vefat ettiğini düşünüyorum. Çünkü serum verdikten sonra kanın kesilmesi gerekirken, kan daha fazla gelmeye başladı ve yanlış tedavi sonucu çocuğumuzu kaybettik. Hastanede çalışan doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Avukatlarım da bu konuda suç duyurusunda bulunacaklar. Çocuk vefat ettikten sonra hastane yetkilileri de bize ziyarette bulundular. Kendileri de doktorun ihmalkâr davrandığı ve doktorla ilişkilerini kesecekleri şeklinde beyanatta bulundular." ifadelerini kullandı.

"Bu, doktorun ilk vukuatı değil"

Söz konusu doktorun başka hastalara da kötü davrandığına şahit olduğunu ileri süren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "20 senedir Rabbimizden bir evlat istiyorduk. Allah Teâlâ bize nasip etti ama böyle sorumsuzca, ihmalkâr davranan bir doktor yüzünden çocuğumuzu kaybettik. Böyle ihmalkâr, sorumsuzca davranan doktorlara hastanelerinde sahip çıkmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü bu doktorun ilk vukuatı da değil. Hastalara kötü davrandığına bizzat kendim şahit olmuşum. Onun hakkında da suç duyurusunda bulunacağız."

Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane yetkilileri, ilaçların ve kamera kayıtlarının incelendiğini bildirerek, tıbbi açıdan tahkikatının devam ettiğini söylediler. Ayrıca yetkililer, en kısa sürede Dilekçi ile yollarını ayıracaklarını ifade ettiler. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler