'Dost Kitaplar ve Dost Öğrenciler Projesi' ödülleri verildi

Batman'da Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere plaket, madalya ve hediye verildi.

Batman Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Okumayan Öğrenci Kalmasın" sloganıyla öğretmenler tarafından düzenlenen "Dost Kitaplar ve Dost Öğrenciler Projesi" kapsamında yapılan okuma etkinliğinin ödülleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından verildi.

Bu kapsamda Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Kurtaran, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra Kurtaran, en çok kitap okuyan öğrencilere plaket, madalya ve hediye verdi.

Ödül töreninde konuşan Kurtaran, öğrencilere, kendilerine sunulan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmelerini ve daha çok okumalarını tavsiye etti.

Kurtaran, "Etkinlik güzel ve anlamlı olmuş. Başarılı olmak için çok okuyacağız. Maalesef dünyada az okuyan ülkelerden biriyiz. Bakın ülkemizde 15 Temmuz olayı yaşandı. Ekonomimizi ve eğitimimizi derinden etkiledi. Bu hain darbe girişimi neticesinde yüzlerce şehit verdik. Bu tür saldırıların olmaması için bilinçli olmamız, yaşananlardan ders çıkartmamız ve kendimizi tanımamız lazım. Kişi kendini tanırsa kendini ona göre geliştirir ve kendini tanıyan rabbini de tanır. Bu tanıma işi de ancak okumakla olur. Eğer bol bol okumaz ve kendimizi geliştirmezsek belki başkalarının kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları kişiler oluruz. Onun için kendimizi tanımak, medeniyetimize, ülkemize ve ilimize sahip çıkmak için okuyacağız." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler