"Festival değil iş ve hizmet istiyoruz"

Batman Belediyesinin düzenlediği konser ve festivallere tepki gösteren vatandaşlar, işsizliğin bu kadar yüksek olduğu ve hizmete ciddi ihtiyaç duyulduğu kentte, halkın parasının bu tür yerlere değil, yatırıma harcanması gerektiğini söylediler.

Batman halkından belediyenin düzenlediği konser ve festivallere büyük tepki geldi. "Festival ve konser değil, iş ve hizmet istiyoruz" diyerek belediyenin düzenlediği konser etkinliklerine tepki gösteren Batmanlılar, belediye gelirlerinin işsizliğin önlenmesi ve yatırımların hayata geçmesi için kullanılmasını istedi.

Batman’da gençliğin arasında ciddi anlamda ahlaki sapmaların olduğunu, hırsızlık ve uyuşturucunun gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Batmanlılar, konser ve festivallerin, kız-erkek karma yapılan faaliyetlerin ahlaki yozlaşmayı hızlandıracağını, gençlerin eğitime ve işe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, manevi ve ahlaki değerlerin yaygınlaşmasının huzur ve barışı güçlendireceğini söyledi.

Yetkililere seslenen Batman halkı, maneviyatı güçlü bir neslin inşasına zarar verecek etkinliklere engel olmanın her şeyden önce yetkililerin görevi olduğunu kaydederek, son zamanlarda belediye ve diğer kurumların eliyle yaygınlaşan şölen, konser, festival türü etkinliklerin yerine yatırım ve hizmete öncelik verilmesini istedi.

"Toplumun örf ve adetlerine uymayan konserlerin yapılmamasından yanayız"

Belediyenin düzenlediği konserlerin toplumun örf ve kültüründen uzak olduğunu söyleyen Osman Onuk, "Konserlerin değil, buralara harcanacak paraların fakir kesime verilmesini istiyoruz. Toplumun örf ve adetlerine uymayan konserlerin yapılmamasından yanayız. Eksikliklerimizin olduğu yerler varken, bu tür konserlerin düzenlenmesine karşıyız. Kayyumun daha çok hizmet yapmasından yanayız. Hizmet beklerken, konserlere yapılan harcamaların lüzumsuz olduğunu belirtmek isteriz. İşsizliğin had safhada olduğu bir ilde, konserlere büyük paralar harcanmasına anlam veremiyoruz. Bu tür etkinliklerin yapılmamasından yanayız." dedi.

"Konserlere verilecek masrafla gençlere iş imkânı oluşturulur"

Belediyenin konsere harcayacağı paralarla işsiz olan gençlere iş imkânı sunabileceğini ifade eden Abdurrahim Sevda, "Belediye konserleri insanlar için yaptığını düşünüyorsa da fakat halk işsizdir, millet perişandır. Konserlere verilecek masrafı eğer gençlere iş imkânı oluşturulsa daha iyi ve mantıklıdır. Aç insan konserden ne anlayacak? İşsiz gençler konsere neye gidecek? Konserlerin yerine iş imkânları açılsa vatandaşın daha hayrına olur. Konsere 1-1,5 milyon TL masraf yapılmış, hâlbuki bu parayla daha güzel bir iş imkânı açılır. Bu en azından bin tane gencimizin çalışması demektir. İş sayesinde gençler kötü emellerden vazgeçiyor. Belediyenin konsere vereceği paralarla bir iş imkânı oluşturulsa hem gençlerimiz hem de vatandaşlar memnun olacaktır." diye konuştu.

"Bu kadar ekonomik sıkıntımız varken bu konserler de ne oluyor?"

Yapılan konserleri halkın gözünü boyama olarak niteleyen Yusuf Turan ise şunları söyledi: "Bu kadar ekonomik sıkıntımız varken bu konserler de ne oluyor? Bu konserlere şiddetle karşıyım. Topluma daha iyi bir hizmet olurdu. Konsere harcanan paralar toplumun yararına daha olumlu bir şekilde kullanılabilirdi. Bizler belediyeden hizmet istiyoruz. Konsere yatırılan paralarla Alo Tevşo Pazarı onarılabilirdi."

"İşsiz gençlerimize daha faydalı hizmetler yapılmasını bekliyoruz"

Belediyeden halka fayda sağlayacak hizmetler yapılmasını istediklerini vurgulayan Ömer Çelik, "Belediyenin kızlı-erkekli iç içe düzenlediği festivaller inancımıza, kültürümüze terstir ve halkımızın desteklemediği bir çalışmadır. Belediyeden halka faydalı hizmetler yapmasını bekliyoruz. Özellikle kenar mahallelerde çok fakir aileler var, hizmet bekleyen yerler vardır. Konserler yerine halka faydalı hizmetlerin yapılması gerekir. Batman Türkiye ortalamasında işsiz sayısında birinci olan ilimizdir. İşsiz gençlerimize daha faydalı hizmetler yapılmasını bekliyoruz. Belediyenin kültürümüze ters olan festivaller düzenlemesinden çok fakir ailelere hizmet yapmasını bekliyoruz. Ahlakı bozmadan başka konserlerin hiçbir faydası yok. Bundan sonra belediyenin faydalı ve daha güzel hizmetler yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler