"Kürt meselesi bitsin istemiyorlar"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay, bayram ziyareti için ilimizdeydi.

Ziyaret kapsamında Batman Ak Parti İl Başkanlığına gelen Aktay’ı Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdulbaki Polat karşıladı.

İl Başkan Yardımcısı Polat, karşılamada yaptığı kısa konuşmada şöyle dedi; “Batman petrol ve huzur kenti olarak kalmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve barış içinde yaşaması için devletimizle el ele ne gerekiyorsa yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda ilimizi ziyaret eden ve bize destek veren Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yasin Aktay’a Batman halkı adına şükranlarımı iletiyorum.” Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yasin Aktay, kendisini karşılayan partililer ve vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra bir konuşma yaptı. Aktay, konuşmasında şöyle dedi; "Devletimiz bir tane Kürt'ün burnunun kanamaması için elinden geleni yapıyor. Daha kolay operasyonlar da yapılabilirdi ama o zaman sivil kayıplar da olabilirdi. Operasyonların uzamasının nedeni budur" "Kürt meselesi kalsın, biz meselemizi seviyoruz, çözmeyin' demek istediklerini anlıyoruz şu anda. Kürt meselesi bitmesin istiyorlar ki onlara bir bahane kalsın. Dönüp kandırdıkları gençlere daha kolay ulaşabilsinler" 

"Sivil kayıplar olmasın diye operasyonlar uzadı"

Bazı operasyonların uzun sürmesinin temel sebebinin, tek bir vatandaşın burnunun kanamaması için gösterilen hassasiyet olduğunu vurgulayan Aktay, şöyle konuştu: "Terör örgütü başka propagandalar yapmaya çalışıyor. Buradakiler bunu yutmuyor. Bu bölgenin halkı, insanları o yalanlara asla prim vermiyor. Sanki devlet Kürt halkını yok etmeye çalışıyor, öldürmeye çalışıyor, şehirlerini yakıp, yıkmaya çalışıyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Batman'da, Siirt'te niye yapmıyor diye sormak lazım. Kürt halkı sadece Silopi'de, Şırnak'ta yaşamıyor ki. Devletimiz bir tane Kürt'ün burnunun kanamaması için elinden geleni yapıyor. Daha kolay operasyonlar da yapılabilirdi ama o zaman sivil kayıplar da olabilirdi. Yıkılan şehirlerin telafisi olur. Devlet zarar vermez, en azından bugünkü devlet anlayışımızda insanı yaşatan anlayışımız insana zarar vermez." Örgütün Kürt sorununun bitmesini istemediğini belirten Aktay, kendi iktidarları döneminde yapılan çalışmalar sayesinde artık ırk ayrımının sona erdiğini kaydetti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler