Batman’da 205 işsiz istihdam edildi

Batman’da yaklaşık 3 ayda çeşitli sektörlerde 205 işsize istihdam sağlandığı belirtilerek, yılsonuna kadar bu sayının 600 olacağı belirtildi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, yaptıkları istihdam seferberliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Biçici açıklamasında, işsizlikle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İstihdam Seferberliği çağrısı ve hükümetin istihdamı artırma girişimleri rüzgârını tersine çevirdiklerini söyledi.

İlin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele etmek için kendilerinin de çalışmaları istihdam üzerine yoğunlaştırdıklarını vurgulayan Biçici, üyeleriyle istihdama katkı sağlamak için kararlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini ifade etti.

Biçici; “Ülkemizde istikrar ve güven ortamı gün geçtikçe artıyor, bu da piyasalara moral veriyor. TÜMSİAD olarak yeni dönemde çalışan, üreten, yenilik peşinde olan, istihdam oluşturan iş adamlarımız için yeni iş alanları oluşturacağız. Millî istihdam projesinde yer almak ve destek vermek amacıyla proje başlangıcında hedef olarak 300 kişiyi istihdam edeceğimizi açıklamıştık. Yaklaşık 3 ayda çeşitli sektörlerde 205 işsize istihdam sağladık.” dedi.

Hedeflerinin yıl sonuna kadar toplamda 600 kişiyi istihdam etmek olduğunu belirten Biçici, “TÜMSİAD olarak sanayi sektöründe yaşanan ara eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmaların devam ettiğini belirtmek isterim. Yatırım yapacak iş adamlarımız cesaretli olsunlar, şu anda piyasalarda güven ve istikrar ortamı giderek artıyor, bu da ekonomimizin geleceğiyle ilgili umutlarımızı daha da artmıştır. Ülkemiz ve bölgemizde huzur ve barış olduğu müddetçe yatırım yapan, üreten, çalışan iş adamları olarak bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler