SAHİPSİZ HAYVANLARI BATMAN MERKEZİNE ATIP GİTMEYİN

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü çevre il ve ilçelerden özel şahıslar ile bazı kamu kuruluşlarının da bölgelerindeki hayvanları Batman’a aktardığını tespit etti.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Batman Belediyesi yetkilileri, olanakları sınırlı bir bakım evine sahip olduklarını ifade ederek: “Var olan hayvan bakım evinde yaralı ve hasta hayvanlara bakabilme imkânına sahibiz. Bu nedenle gelen başvuruları değerlendirirken kapasitemiz ve alanımız ile ilgili konulara öncelik veriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda gelen taleplere cevap vermeye çabalıyoruz. Ancak tespitlerimiz çevre yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da bölgelerindeki sağlıklı hayvanları Batman merkezine bıraktıkları yönündedir. Bu konuda herkesi dostumuz olan hayvanları sahiplenmeye ve yardımlaşma yoluyla sorunlarına çözüm olmaya davet ediyoruz” dediler.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Sokak hayvanlarının beslenme, bakım ve barınmaları için imkânlarımız dahilinde adımlar atmaktayız. Hayvan bakım evimizi geliştirdik ve yeni alana taşıdık. Yüzlerce yaralı ve hasta hayvana bakıyoruz. Kış şartlarında doğaya yem bırakmak suretiyle hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Henüz bir hayvan barınağına sahip olma imkânına erişemedik. Bu gerçekleştiğinde daha çok hayvana bakma imkânımız olacak. Talebimiz komşu yerleşim birimlerindeki kamu kurumlarının da bu alanda adım atmalarıdır. En azından kendi bölgelerindeki hayvanları toplayıp Batman merkezine bırakmamalarıdır. İsim belirtmek istemiyoruz ancak bazı çevre belediyeler topladıkları hayvanları şehir merkezine bırakarak sorunu çözdüklerini düşünüyorlar. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Herkesi sahipsiz hayvanlar konusunda sorumluluğa davet ediyoruz” dediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler