"Tehlike oluşturan yapılar tespit edilip bir an önce yıkılmalıdır"

Batman'ın Kozluk ilçesindeki bir evde meydana gelen göçükle ilgili değerlendirme yapan HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı, tehlike oluşturan yapıların tespit edilip, bir an önce yıkılmaları gerektiğini belirtti.

Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tepecik Mahallesi'nde alt katı ahır olarak kullanılan 2 katlı evde 19 Kasım 2017 tarihinde meydana gelen göçükte bir kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı Mustfa Tufan, bu türden ölümlü göçük facialarının bir daha yaşanmaması için tehlike oluşturan yapıların tespit edilip, bir an önce yıkılmaları gerektiğini söyledi.

Tufan, "Bu olay, genelde Türkiye'de, özelde ise ilçe merkezimizde bu türden yıkılmayla karşı karşıya kalan binalarda yaşayan ailelerimizi gündeme getirme ihtiyacını doğurdu. Bu aileler, imkânları olmadıkları için bu tür yapılarda kalmak zorundadırlar. Bu konunun yetkililerce dikkate alınmasını istiyoruz. Bu türden yapılarda kalan vatandaşlarımızın daha insani yaşam alanlarında kalması onların da en doğal haklarıdır. Bununla ilgili yetkililerin gerekli girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyoruz. TOKİ benzeri çalışmalar yapılarak, bunların ihtiyaçlarının karşılanacağı evler ve konutlar oluşturulmalıdır." dedi.

"Yıkılmayla karşı karşıya olan binaların risk oluşturduğunu biliyoruz"

Çökme tehlikesi bulunan yapıların ciddi sorun teşkil ettiğini dile getiren Tufan, sözlerine şöyle devam etti: "Terk edilmiş, yıkılmayla karşı karşıya olan binaların ciddi manada risk oluşturduğunu biliyoruz. Biz, HÜDA PAR ilçe teşkilatı olarak bu tür yerlerde incelemelerde bulunduk. Bu yerlerin esrar ve benzeri uyuşturucu maddeleri kullananlar için birer barınma alanı olduğuna müşahede ettik. Gençlerimiz bir hiç uğruna bu virane yapılarda ahlaksızlığa sevk edilmektedirler. Ayrıca, bu binaların halkın geçiş güzergâhları üzerinde olduğunu, öğrencilerin geçiş yolu üzerinde olduğunu ve en ufak bir sarsıntıda veyahut kışın kar, yağmur benzeri yağış neticesinde yıkılabileceğini gördük."

"Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz"

Söz konusu sorunları yetkililere defalarca ilettiklerini sözlerine ekleyen Tufan, "Bu yapıların acilen yıkılması gerektiğine kanaat getiriyoruz ve yetkilileri de bu manada göreve davet ediyoruz. Sonuç olarak, bu türden ölümlü göçük facialarının yaşanmaması için tehlike arz eden bu türden binaların ve yapıların acilen yıkılması gerekmektedir. Tehlike oluşturan yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalıdır." şeklinde konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler