"Türkiye Engeliler Meclisine Doğru" projesi tanıtıldı

Türkiye Engelliler Konfederasyonu 52 ilde yapılacak "Türkiye Engelliler Meclisine Doğru" projesini Batman’da da tanıttı.

Avrupa Birliği’nin mali desteği ile yürütülen proje hakkında basın toplantısı düzenleyen Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, kurulacak olan Yerel Engelli Meclislerin hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Basın açıklamasına Türkiye Engelliler Meclisi’ne doğru projesinin sorumlusu Selen Doğan, Engellileri Koruma ve Topluma Kazandırma Dernek Başkanı Recep Tekçe, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici ve basın mensupları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, “Engelliler konfederasyonu olarak Batman’a geldik. Bir hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Daha önce engelli örgütlerini katılmış olduğu bir çalış tayda, engelli sorunlarının çok fazla olduğu ve engelli örgütlenmenin de çok dağınık olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle kamudan, belediyelerden ve engelli örgütlerinden bağımsız bir biçimde yerel meclisleri kurabilirsek eğer o zaman engelli sorunlarının çok daha kolay çözülebileceği ortaya çıkmıştı. Bu fikirden hareket ile bizde bir proje geliştirdik ve bu proje kapsamında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar doğu illerinden başlayarak 14 ilde engelli meclislerini oluşturduk. Biz yerel engelli meclislerini oluştururken sadece onların organizasyonlarında destek oluyoruz. Bu mecliste engelli örgütleri, o ilin engelli birimlerindeki temsilciler bir araya gelip yerel gündemlerini belirleyerek yerel sorunları ortaya çıkarıyorlar.” ifadelerini kullandı.

STK’larla bir araya geleceklerini belirten Sepin, “Batman’da yaşamadığımız için yapacağımız toplantıda Batmanlı arkadaşlarımızın sorunlarını ayrıntılı olarak dinleyeceğiz. Genellikle engelli örgütleri bir araya geldiklerinde engellilerin can damarı olan sıkıntılı konuları dile getiriyorlar yani istihdam, eğitim gibi. Bu sorunlarla ilgilenmekten diğer sıkıntılarla ilgilenemiyorlar, yetişemiyorlar çünkü gerçekten çok sıkıntı var. İşte bu anlamda bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz. Batmanlı STK’lardan sıkıntıları dinleyeceğiz ondan sonra neler yapılabilir diye konuşacağız.” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler