" Uyuşturucu konusunda bir seferberlik başlatılmalı"

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Batman Üniversitesi'nde çeşitli faaliyetler yürüten Genç Yeşilay Topluluğu'ndan bir grup öğrenci, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

 

Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Ramazan Güneş ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Merkez İlçe Başkanı Durmaz, Genç Yeşilay Topluluğu üyelerinin ziyaretinden dolayı memnun kaldığını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

HÜDA PAR’ın Batman’da başlatmış olduğu bağımlılıkla mücadele projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Genç Yeşilay Başkanı Güneş, bu gibi çalışmaların gençliği bilinçlendirdiğini ifade etti.

“İfsat ediciler neslin maneviyattan uzaklaşması için her yolu deniyorlar”

Toplumun ve gençliğin kötü alışkanlıklardan muhafazası konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Durmaz, “Bizler toplumun dünyevi sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yaptığımız gibi neslin değerleriyle barışık olması adına da çalışmalar yapıyoruz. Biliyorsunuz ki ifsat ediciler genç neslin ahlak ve maneviyattan uzaklaşması için her yolu denemektedirler. Uygulamaya koydukları projelerle nesli ahlaki ve kültürel açıdan yozlaştırmak istemektedirler. İşte bizler de ifsat edicilere karşı, toplumun ıslah edicileri olarak bir çaba ve gayret içinde olmamız gerektiği bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nebevî mesajın çağa taşınması, insanlık ailesinin Hazreti Peygamber’in emsalsiz ahlakıyla tanışması ve örnek alması, amaçlarımız arasında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Uyuşturucuyla mücadele konusunda bir seferberlik başlatılmalıdır”

Son dönemlerde Batman’da artan uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili de konuşan Durmaz, “Yaptığımız ziyaretler ve görüşmeler neticesinde, Batman merkezde uyuşturucu kullanımının artmış olduğunu müşahede etmekteyiz. Uyuşturucu illeti her geçen gün toplumumuzu ve geleceğimizi tehdit etmektedir. Uyuşturucu ile ilgili çalışma yapan resmi kurum ve kuruluşlar istatistikleri bir kenara bırakarak uyuşturucuyla mücadele konusunda bir seferberlik başlatmaları gerekmektedir. Malum uyuşturucu kullanımı, kullanıcının aklını dumura uğratan, nesli ifsad eden ve değerlerinden uzaklaştıran bir bağımlılık çeşididir. Hassasiyet sahibi kişi ve kurumlar hep birlikte, danışıklı olarak çalışmalar yaparlarsa ve her biri sorunun bir köşesinden tutarlarsa sorun azalır ve nihayetinde çözüme kavuşmuş olur. Yaptığımız çalışmalarla istiyoruz ki toplum arasında bir bilinç oluşturalım ve bağımlı olan bu kişileri bu kötü alışkanlıklarından kurtaralım.” şeklinde konuştu.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler