"Asla bir tehdide şantaja baskıya müsaade etmeyeceğiz"

16 Nisan referandumunda hiçbir tehdit, şantaj ve baskıya müsaade etmeyeceklerini belirten Batman Valisi Ahmet Deniz, herkesin kendi özgür iradesini rahat bir şekilde sandığa yansıtmasını istedi.

Kentteki ulusal ve yerel basın bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi tüm tedbirlerin alındığını belirterek herkesin özgür iradesini sandığa yansıtmasını istedi.

Konuşmasında çok ciddi bir süreçten geçildiğini söyleyen Deniz, Türkiye'ye yönelik saldırılara karşı birlik olunması gerektiğini aksi takdirde saldırıların devam edeceği belirtti.

"Güneydoğu artık terörle anılmasın. Terörün T’sinin lafı artık geçmesin." diyen Deniz,  "FETÖ terör örgütünü kullananlar 30-40 yıldır aynı bela olan bölücü terör örgütünü de kullanıyorlar. DAEŞ’ı da kullanan bunlar. Tek dertleri bu ülkenin gelişmemesi, kalkınmamasıdır. Artık bu coğrafyadan bu terör virüsünü atmamız lazım. Bizim derdimiz insanların aş ve işi olması lazım. İlimizin en önemli sıkıntısı olan işsizlik problemini gidermektir." dedi.

"Herkes baskı ve tehdit altında kalmadan özgür iradesini sandığa yansıtsın"

Referandum sürecini yaşadıklarını ifade eden Deniz, "Allah’a şükür bu süreçte Batman’ımızda çok ciddi sıkıntı yaşamadık. Sandık demokrasilerin vazgeçilmezidir. Herkes demokratik bir şekilde hiçbir tehdidin, baskının etkisi altında kalmadan gitsin kendi özgür iradesini sandığa yansıtsın. Benim birinci görevim o, onu da sağladık. Bunu sağlamaya devam ediyoruz. Asla ve asla hiçbir vatandaşımızın bir kuşkusu olmasın. En ücra mezrada dahi asla ve asla bir tehdide, şantaja, baskıya müsaade etmeyeceğiz. Hukuk dışına çıkacak olan kim olursa olsun o saatte, dakikada gereğini yaparız." diye konuştu.

Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Herkes vatandaşın iradesine saygı duyacak Geçmiş dönemlerde bölgede yaşanan bazı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Birileri maalesef halkın özgür iradesine baskı kurarak veya başka işler çevirerek ve yanlış yönlendirerek bir şeyler yapılmış. Asla ve asla bu seçim döneminde böyle bir şeye müdahale etmek mümkün değil. O ortamı asla onlara bırakmayacağız. Huzurlu bir şekilde vatandaş gidecek özgürce değerlendirmesini yapacak. Herkeste ona saygı duyacak."

"PKK Kürt vatandaşımızın temsilcisi olamaz"

Konuşmasının devamında halkın üzerinde baskı kuran PKK’ye tepki gösteren Deniz, PKK’nin Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirtti.

Deniz, "Geçmişte gördük. 13-14 yaşındaki çocukların ne suçu ve günahı vardı da kandırıldı, dağa götürüldü, beyinleri yıkandı. Bu çocuklar şimdi ne oldu? Türkiye 30-40 yıldır terörle mücadelede 700-800 milyar dolar kaybetti. Bu, iki misli Batman demek. Bu bela olmamış olsa biz şimdi Batman’da aş, iş meselesini konuşmayacaktık. Bundan herkesin ders çıkarması lazım. Avrupa’nın tavrını ve son dönemdeki yaklaşımlarını gördükten sonra başka bir şey demeye gerek yok. İşte Libya’ya demokrasi getirdiler, gördüler! Yemen’i, Afganistan’ı ne hale getirdiler? Irak’ı demeye gerek yok. Suriye’de zaten ne Kürt ne Türkmen ne Arap ne Şii ne de Sünni kaldı. Müslüman bırakmadılar. Müthiş bir saldırı var ve saldırı altındayız. Bu cendereden yine 80 milyon bir ve bütün olarak aynı kararlı ve duruşu gösterirsek hiç kimse bir şey yapamaz. PKK terör örgütü Kürt vatandaşımızın temsilcisi olamaz. Vatandaşımız, zaten olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler