100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI

100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI

Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilki olarak düzenlenen  ‘Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’, millî değerlerin ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yapan Batman Üniversitesi ev sahipliğinde
 
başladı.
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle 8-10 Haziran 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda açılışı gerçekleştirilen sempozyuma; Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Başsavcı Ömer Mete, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin ve Batman Üniversitesinin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
REKTÖR DEMİR “MİLLETİMİZİN TARİH SAHNESİNE ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN BAĞIMSIZLIĞINI, HÜR YAŞAMA ARZUSUNU HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTTU”
 
Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin bildirilerini sunacakları sempozyumun açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, milletimizin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren bağımsızlığını ve hür yaşama arzusunu her şeyin üstünde tuttuğunu vurguladı. Rektör Demir, tarih boyunca pek çok badire atlatan, her türlü zorluğu sinesinde eritip tevekkül, iman ve kararlılıkla yoluna devam eden şanlı milletimizin, söz konusu bağımsızlık ve kutsal değerleri olduğunda asla geri adım atmadığını, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla bin kez düşse de bin kez aynı kararlılık ve imanla, ayağa kalkmasını bildiğini söyledi.
 
Tarih sayfalarına altın harflerle kazınan mücadelelere sahip bir milletin evlatları olduklarının altını çizen Rektör Demir, bunun gururunun ve şerefinin bizim belki de şu fani hayatta ve insanlık tarihinde en büyük, en kıymetli servetimiz olduğunu ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler