15 Temmuz şehitleri için 3 dilde mevlit okutuldu

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Batman'da 3 dilde mevlit okutuldu.

Batman Valiliği tarafından “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Kudret Camisinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar için 3 dilde mevlit okutuldu.

15 Temmuz darbe girişimi seneyi devriyesi dolayısıyla mevlit programı öncesi sabah saatlerinde Batman Valisi Ahmet Deniz, Seyitler Mahallesi Karşıyaka Mezarlığında metfun olan askerlerin kabirlerini ziyaret etti.

Kabir ziyaretine Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Karşıyaka Mezarlığında metfun olan asker Mazhar Sonğur, Mehmet Sait Cengiz ve Cevat Gülmez’in kabirlerini ziyaret eden Vali Ahmet Deniz’i, askerlerin aileleri karşıladı. Burada askerlerin mezarına gül bırakan Vali Deniz, ailelerin bir kez daha başsağlığı diledi. Ziyarette Kur’an okunup, İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dualar edildikten sonra Vali Deniz, kabir ziyaretinin ardından Karşıyaka Mezarlığından ayrıldı.

15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu

Vali Ahmet Deniz, kabir ziyaretinin ardından “15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında saat 11.45’de Bahçelievler Mahallesi Kudret Camisinde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen Hatm-i Şerif Duası ve Mevlid-i Şerif programına katıldı.

İl Müftülüğü görevlileri tarafından 3 dilde okutulan mevlide, Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere 3 dilde okutulan mevlidin ardından son buldu.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Deniz, 15 Temmuz’un artık “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak yasal mevzuatlarla kabul edildiğini söyledi.

“Şehitlerimiz bu ülkenin tabusu”

Vali Deniz, “Bugün önce şehitlerimizin mezarını ziyaret ettik, dualar ettik, Kur’an okundu. Daha sonra Mevlid-i Şerif okundu. Şehitlerimiz bu ülkenin tabusu. Onlar var ki biz varız. Onların yakınları var ki biz buradayız. Onlara değer vermeyen milletler asla ve asla ayakta duramaz. 15 Temmuz’da tanka, mermiye, ölüme yürüdüler ve şehit oldular. Yüce Peygamberimize komşu oldular. Şehitlik makamı Peygamberlik makamından sonra en yüce makamdır. Mekânları cennet olsun. Bizlere düşen de onlara layık olabilmektir. Vatanımızın birliği, beraberliği için gece-gündüz demeden çalışmak, onların anılarını yaşatmak ve 15 Temmuz’daki Çanakkale ruhuyla nasıl hareket ettiğini bu asil milletin gençlerine, çocuklarına anlatmak çok önemlidir.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler