35 YILLIK PAZAR YIKILDI

Batman'ın en eski pazarı, Sere Tabla yıkıldı

Huzur ve İluh Mahallelerinin kesiştiği noktada bulunan yaklaşık 35 yıllık ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı. Batman Belediyesinin hazırladığı proje modern dükkanlar yapılacak.
 
 MODERN PAZAR YAPILACAK
 
Huzur Mahallesi ve İluh Mahallesinin kesiştiği noktada, DDY geçidinin yanında  bulunan ve 35 yıldır özellikle dargelirli vatandaşların alışveriş mekanı olan ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı.
Belediyenin hazırladığı proje kapsamında yıkılan pazarın yerine modern bir kapalı Pazar yapılacak. Yaklaşık 130 işyerinin bulunduğu alanda yıkım çalışmalarını burada bulunan esnaflar yapıyor. Sere Tabladaki eski pazarda 25 senedir manavlık yapan 57 yaşındaki Abdurrahman Kısa, pazarın yıkılması karşısında işsiz kaldıklarını belirterek, kendilerine alternatif bir yer gösterilmesini istedi. Kısa, “6 ay içinde esnafın yeni yerinde hizmet edeceği söyleniyor; biz bu 6 ayda nereye gidelim? Bize yer ayarlanmadı ve sadece ‘çıkın’ denildi ve ‘Cumartesiye kadar kimse burada kalmayacak’ dediler” dedi. Pazar esnaflarından Hamza Aslan ise, “Burası İluh Mahallesidir ve Sere Tabla deniliyor. Buranın geçmişi 30-35 yıl öncesine dayanıyor. Yani 1985- 90 arası Pazar kuruldu.
Eskiden dükkân sayısı 137 idi. 30-40 tane esnaf da bazı iş yapamadıkları için ayrılınca bu sayı 126’ya düştü. Bu dükkânların da 70-80’ni faal durumdaydı” diye konuştu. Batman Belediyesi yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni pazarın yapımına hemen başlanacağı, Alo Tewşo Pazarı gibi modern bir pazar yerinin yapılacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler