400 kişi İstihdam edilecek

Batman'da temeli atılan AVM ve 5 yıldızlı otelde 400 kişi istihdam edilecek

Batman'da, bir iş adamının girişimleri ile yapılacak olan “Erzenia Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile 5 yıldızlı Ramada Plaza by Wyndham Otelinin” temel atma töreni gerçekleşti.

 

Gültepe Mahallesi Havalimanı Kavşağı, Final Koleji karşısında yapılacak olan yeni yaşam merkezinin temel atma törenine; İçişleri Bakanı Danışmanı Fevzi Sevgili, Batman Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “Yaklaşık iki yıldır Batman’da görev yapıyorum. İlk geldiğimde Batman’ın büyüklüğü ve şehrin güzelliği, ekonomik canlılık ve ticari hayatın hareketliliği beni çok etkilemişti. Ama böyle bir şehrin 5 yıldızlı bir otelinin olmaması da beni çok şaşırtmıştı. Bu büyük eksikliğin bugüne kadar giderilmemesinden de fevkalade rahatsız olmuştum. Şehir açısından bu eksiklik pek çok konuda önümüze bir engel olarak çıktı. Bu tür projeler Batman’a çok ciddi değer kazandıracak. Bu bölge lokasyon olarak, hızla büyüyen ve gelişen bir bölge. Burada bir kültür ve yaşam merkezi ile 5 yıldızlı otel güzel olacak, şehre de bir değer katacak. Zincir otellerin şehre gelmesi kendi müşterisini de şehre taşıyacaktır diye düşünüyorum.” dedi. 

Yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımla 400 kişinin istihdam edileceği yaşam merkezi hakkında bilgi veren Erzenia AVM Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Müjdecioğlu, “Toplam proje alanımız 9 bin 300 metrekare, bunun 4 bin 500 metrekaresi açık alan olmak üzere planlandı. Tüm projeyi 24 ay içinde tamamlayacağız. Yaşam merkezinde çocuklar için büyük bir eğlence alanı, bölgeye hitap edecek kongre binası, 37 mağaza, 12 kafe ve restoran, 350 araçlık otopark ve 5 yıldızlı Ramada Plaza by Wyndham yer alacak.” diye konuştu

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler