5. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI BATMAN’DA DÜZENLENDİ

5. BÖLGE ASKOM TOPLANTISI BATMAN’DA DÜZENLENDİ

Batman’da 5.Bölge ASKOM Toplantısı düzenlendi.
 
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyonunun sağlanması amacıyla Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinin katılımıyla 5. Bölge ASKOM toplantısı Batman’da yapıldı.Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uz.Dr Eray Çınar’ın da katılım gösterdiği toplantıya Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Mardin İl Sağlık Müdürleri ile kamu, özel ve üniversite hastane başhekimleri katıldı.
 
Bölge iller arasında işbirliğini artırmaktadır
Özel bir mekânda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Batman İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu,öncelikle 5. Bölge ASKOM toplantısına ev sahipliği yapmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi veşöyle devam etti, “ASKOM 5. Bölgenin Acil sağlık Hizmetleri kapsamında verimliliği artırmak ve gerekli organizasyonun sağlanması, sorunları yerinde tespit edip, eksik yönlerin belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacı ile ASKOM Ekim dönemi toplantısını Batman’da düzenlemiş bulunmaktayız. Bölge illerin yoğun bakım ihtiyaçları, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri sunumunda genel tedbirlerin alınması, iller arası hasta sevkleri, bölge illerimiz arasındaki işbirliğin artırılması ve acil sağlık hizmetinin kesintisiz, ulaşılabilir ve etkin olarak sürdürülebilmesi gibi konuların ele alınmasıiçin bir arada bulunmaktayız. Bilgi paylaşımı ve iyileştirici kararların alınması noktasında bu toplantılar faydalı olmaktadır.”
Acil sağlık hizmetleri değerlendirildi
 
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Eray Çınar’akatılımlarından ve sunacakları katkıdan dolayı ayrıca teşekkür eden Pamukçu, 5. Bölge ASKOM toplantısının verimli ve etkili bir şekilde geçmesini temenni etti.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Eray Çınar ile Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak İl Sağlık Müdürleri de birer konuşma yaparak acil sağlık hizmetleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. 5. Bölge ASKOM toplantısı,İller bazındaki  sorunların karşılıklı görüşülmesi, çözüm önerileri, Acil Sağlık Hizmetlerinde çevre illerle entegrasyona vurgu yapılması ve karşılıklı görüş alış verişi ile sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler