​Esnaftan elektrik kesintisine tepki

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten Batmanlı esnaf, DEDAŞ’a tepki göstererek, yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Batman’ın Meydan Mahallesi 1108 Sokaktaki Telefoncular Çarşısı esnafı, hemen hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen esnaf, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkililerine seslenerek, sorunun giderilmesini talep ettiler.

Kesintilere tepki gösteren esnaflardan Arif Saydam, "Bizler esnafız, zaten iş yok, işlerimiz durma noktasındadır. Elektrikler de gidince kökünden işler bitiyor. Elektriğimiz günde 3-4 saat gidiyor. Elektrik bazen akşam geç saatlere kadar gelmiyor. Bazı esnaf bu yüzden kepenkleri bile kapatamıyor. Biz bunun bu şekilde olmasını istemiyoruz. Batman’da çoğu yerin elektriğini yerin altına koymuşlar, bir burası kaldı. Bunun burada da yapılmasını istiyoruz. İkide bir elektriğin gitmesi esnafı bayağı mağdur ediyor. Arıyoruz gelmiyorlar. Elektrik olmayınca buraya kimse uğramıyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Bir daha kesintiler olmasın." dedi.

"Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz"

Elektrik kesintilerinin kendilerini mağdur ettiğine işaret eden bir diğer esnaf Mazhar Taşkıran, "10 gündür elektrik kesintisi devamlı oluyor. Elektrikler sabah 08.00’de gidiyor, 12.00’da geliyor, 12.00’dan sonra yine gidiyor saat 16.00’a kadar. Esnafız ve hepimiz perişan oluyoruz. Artık buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Buraya geliyorlar ama doğru dürüst bir şey yapmıyorlar. Elektriğimizin gitmesini istemiyoruz. Elektrikleri yeraltına koysalar mükemmel olur. Her yeri yaptılar, bizim sokağımız kaldı. Çok mağduruz. Elektrik kesintileri yüzünden müşteri dükkâna girmiyor." diye konuştu.

"Kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz"

Elektrik kesintilerinin bıkkınlık verdiğini aktaran esnaf Süleyman Türeli, "Zaten işlerimiz yok, birde elektrikler kesilince eve aç gidiyoruz. Bunun çaresi neyse gelip yapsınlar. Tüm esnaf mağdur durumdadır. Günler kısa, hava da soğuktur. Elektrik kesintisi yüzünden ne yapacağımızı bilemiyoruz. Elektrikler bir haftadır sık sık kesiliyor. 10 dakika geliyor, 2 saat kesiliyor. Ya elektrik hatlarını değiştirsinler ya da yedek bir trafo koysunlar." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler