Piyasalardaki belirsizlik, kur'daki sürekli yükseliş tüm sektörleri etkiledi. Piyasadan olumsuz etkilenen sektörlerden biride 'Terzi'lik mesleği.
 
 Batman'da uzun yıllardır terzilik mesleğini yapan Nedim Altun, piyasaların istikrarsızlığından ve işlerin durma noktasına gelmesinden muzdarip. Terzi Nedim  "Geçmiş yıllarda ısmarlama giyime rağbet vardı. Müşterilerimizin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Birçok insan hazır giyim almak istemiyordu. Ismarlama giyim daha çok tercih ediliyordu. Ama yükselen fiyatlardan kumaşta nasibini aldı. Ciddi şekilde artan kumaş fiyatlarına, el emeği de eklenince yüksek rakamlara mal olmaya başladı ısmarlama giyim. Herkes ismarlama giyemiyor artık. Ismarlama giyime rağbet azalınca işlerimiz haliyle düştü. Tek tük gelen siparişlere ek olarak tamir yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birçok meslektaşımız işi bırakma yani kepenk kapatma noktasına geldi." dedi.
 
Terzi Nedim konuşmasının devamında " Ismarlama giyime alışan bir insan, hazır giyimde rahat etmiyor. Çünkü ısmarlama giyim vücut ölçünüze uygun bir şekilde, el emeği ve göz nuru ile yapılan bir sanattır. Ismarlama giyim hiç bir zaman ölmeyecek. Ama zaman zaman böyle sıkıntılar yaşanıyor maalesef. İnşallah kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakacağız" dedi.

Etiketler :

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler