Eğitim-Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, Batman Üniversitesi’ne yapılan yeni atamayı değerlendirdi.

Eğitim-Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, Batman Üniversitesi’ne yapılan yeni atamayı değerlendirdi.

Eğitim-Sen’in açıklaması özetle şöyle; “Batman Üniversitesi rektörlük makamı, uzun zamandır personeline randevu vermeyen, personelini görmezden gelen, personelin sorunlarına kulak tıkayan, sadece bazı STK ve partilerle bir araya gelen, bilimsel alanda çalışma yapmayan, söylediği söylemler yüzünden personelinin çalışma azmini kıran, üniversiteyi bazı parti ve derneklerin binasına çeviren, adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet eden ve aynı zamanda üniversitenin ve ilimizin sorunlarına kayıtsız kalan bir anlayış ile idare edilmekteydi.

Bazı siyasi partilerin gençlik kolları başkanının diplomasını ayağına götürüp, makam odasında diploma vererek yağcılıkta çıtayı iyice yükselten bu anlayış, Batman Üniversitesi’ni bilimsel, demokratik ve iş barışını sağlamış bir üniversite yapma noktasında ise bir tek adım atmamıştır.

Batman Üniversitesi'ne yeni rektör olarak Prof.Dr. İdris Demir atanmıştır. Başta üniversite çalışanları olmak üzere ilimizin tüm dinamiklerine eşit mesafede duracak şekilde bir tutum sergilenilmesinin tüm farklı kesimlerinin yararına olacağı gibi üniversitemizin de kalitesini artıracaktır.

Üniversitemizin, şehrimizin dışarıya tanıtılmasında önemli bir unsur olduğu dikkate alınarak, ülke genelinde şehrimiz hakkında oluşan olumsuz düşüncenin giderilmesi açısından da çok önemli bir misyonu vardır. Bu nedenle üniversitenin yeni yönetiminin, önümüzdeki süreçteki yaklaşımların ilimiz hakkında oluşmuş olumsuz izlenimlerin giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.”

Etiketler :

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler