Ağaçlardaki Kuş Yuvaları Güzel Görüntü Oluşturdu

Batman’da kış mevsimiyle birlikte yaprak döken ağaçlar, üstünde barındıkları yüzlerce kuş yuvasını gün yüzüne çıkardı.

Batman merkeze bağlı Yeniköy (Kelpiço) köyünde kış mevsimiyle birlikte yaprak döken ağaçlarda kuşların aileyi andıran toplu yuvaları farklı bir görüntü ortaya koyarken, yuvaların yan ana özenle dizilişi ise görenlerin dikkatini çekiyor.

Yapraklarını döken ağaçlar, kuşların yaptıkları yuvaları ortaya çıkarıyor. Kuşların arkalarında bıraktığı bu toplu yuvalar, yoldan geçen vatandaşların hem dikkatini çekiyor hem de şaşırtıyor.

Söz konusu kuşların, her yıl sonbaharda köylerinde bulunan farklı ormanlık alanlara geldiklerini, ağaçların üstünde özenle yuva yaparak konakladıklarını belirten köylüler, ilkbaharın gelmesiyle kuşların bıraktıkları yuvalarına geri geleceklerini ifade ettiler.

Her yıl sonbaharda kuşların göç ettiğini söyleyen Enes Bulut, “Sonbahar ayının gelmesiyle ağaçların yaprakları dökülmeye başlıyor. Ağaçlarda yaprak varken kuş yuvaları gözükmüyor. Yaprakların dökülmesiyle ağaçlardaki yüzlerce kuş yuvasının gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Kış mevsiminde olmamızdan dolayı ağaçlardaki kuşlar göç etmiş durumda. Her yıl ilkbahar aylarında birçok kuş türü bu ağaçlardaki yuvalara konuyor. Yaprakların dökülmesi ile ağaçlardaki yuvaların gün yüzüne çıkması, çok güzel bir manzaranın da ortaya çıkmasına neden oluyor.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler