Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koronavirüs’ tedbirlerini açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koronavirüs’ tedbirlerini açıkladı

Bakanlık Yeni Tip Koronavirüs’ün Dünya’da yayılmaya başladığı ilk günden itibaren çeşitli önlemler almaya başlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen koronavirüs toplantısının ardından bu önlemlere bir dizi yeni tedbiri de ekleyerek bir genelge hazırlandı. 
 
Genelgede şu ifadelere de yer verildi: 
 
Sosyal Güvenlik Kurumu tedbirleri kapsamında, kronik hastalığı nedeniyle raporla ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların, 1 Mart itibarıyla süresi sona eren sağlık raporları bir sonraki açıklamaya kadar geçerli sayılacak. 
 
Yine bu kapsamdaki hastalar, yeni bir reçeteye ihtiyaç duymaksızın ilaç ve tıbbi malzemelerini sözleşmeli eczanelerden temin edebilecek.  Bir ayı geçmeyecek sürelerde bu ilaç ve tıbbi malzemelerin bedelleri SGK tarafından karşılanacak. 
 
Yurtdışından gelen kişilere hekim tarafından "Z03.8 ve Z03.9" kapsamında tanı konulması halinde 14 güne kadar istirahat raporu düzenlenecek. Ve bu vatandaşların iş göremezlik ödeneği SGK tarafından karşılanacak.  
 
Biyometrik Tanımlama yönteminin özel sağlık hizmet sunucularındaki zorunlu kullanımı da SGK’nın bir sonraki açıklamasına kadar askıya alınacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler