Çiftçiler üzüm hasadından memnun

Batman’da üzüm hasadına devam eden çiftçiler, verimden memnun olduklarını belirttiler.

Batman’ın bağlarıyla meşhur Gercüş (Kercosê) ilçesinde üzüm hasadına devam eden çiftçiler, verimden memnun olduklarını belirttiler.

Kırkat (Kirkatê) köyü çiftçilerinden Hasan Temiz, geçen yıl gibi olmasa da bu yılki hasadın iyi olduğunu söyledi.

Bazı üzüm cinslerinin veriminin düşük olduğunu, bazılarının ise yüksek olduğunu dile getiren Temiz, “Geçen sene kadar olmasa dahi Allah'a hamdolsun bu sene de memnunum. İyi bir gelir elde ettim. Burada topladığımız üzümü Batman'da satıyoruz. Üzüm hasadı bitmek üzeredir. Normalde bu cins üzüm bu ayda bitiriliyor. Bu üzüm tadımlık olduğundan pekmezde kullanmıyoruz. Üzümü kilo haliyle satıyor ya da kendimiz yiyoruz.” dedi.

Üzümleri, kilosu bir TL 80 kuruş ile 2 TL arasında sattıklarını sözlerine ekleyen Temiz, çiftçilerin, ürünlerini toplu olarak satacakları yerlerinin olmasını istediklerini ifade etti.

Temiz, “Çiftçiler olarak hasadını yaptığımız ürünleri toptan satabileceğimiz bir yer olmasını istiyoruz. Alıcının peşinde dolaşmayıp ürünlerimizi satmak istiyoruz. Seyyar tablaları, market ve manavları tek tek dolaşmak ve üzün satmak zorunda kalıyoruz. Bazıları üzümümüzü değerinin altında fiyata alıyor. Bu yüzden bir pazar yeri olsun ve üzümümüzün değeri neyse toplu olarak satalım. Böylelikle alıcı peşinde dolaşmak zorunda kalmayalım.” şeklide konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler