Batman'da silahlı ve bombalı araç saldırıları: 1 ölü 4 yaralı

Batman'ın Kozluk ilçesinde AK Parti Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğenine silahlı, jandarma uygulama noktasına ise bombalı araçla saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıda yoldan geçen bir kadın hayatını kaybetti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde AK Parti Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğeni ile bir güvenlik korucusu kulübesine silahlı, Bekirhan Belde Karakolu uygulama noktasına bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelre göre olaylarda bir kişi hayatını kaybetti, 3'ü asker 4 kişi de yaralandı. Karakola saldıran kişinin ise öldürüldüğü belirtildi.

Saldırılardan ilki, Kozluk ilçesi Üçyol Mevkiinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi.  Aracıyla evine gitmekte olan AK Parti Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık’ın yeğeni Av. Muhammed Işık’a kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Muhammed Işık yaralanmazken aynı anda aracıyla gitmekte olan Kozluk ÇPL Okulu Müzik Öğretmeni Şenay Aybuke Yalçın’ın kafasına kurşun isabet etti. Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşanan silahlı saldırının hemen ardından Kozluk Bekirhan Belde Karakolunun uygulama noktasına da bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda 3 asker ile bir sivil yaralanırken, bir saldırganın ise öldüğü belirtildi. Yaralı bir asker ile bir sivil Diyarbakır'a sevk edildi. Diğer yaralılar ise Batman Bölge Devlet Hastanesine tedavi aştına alındı. Yaralı 2 askerin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Bekirhan Beldesi yakınlarında bulunan bir güvenlik korucusu kulübesine de silahlı saldırı yapıldığı, saldırıda ölen ya da yaralanın olmadığı bildirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler