Aksoy “ İluh Deresi Rüyalarımda “

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy Radyo Yüksel’de çalışmalarını anlattı.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, RADYO YÜKSEL’ de yayınlanan bir programa katılarak , Belediye çalışmalarını hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

 BELEDİYE KAYNAKLARI VE HİZMET

Belediye kaynakları Batman halkının vergileri ile yaratılan kaynaklardır. Kamu kaynaklarını çok dikkatli kullanmak zorundayız. Bunun için iyi niyetli ve dürüst olmak zorundayız. Hata yapmak gibi bir lüksümüz yok. Tüm belediye çalışanlarımdan da istirhamım budur. Belediye kaynaklarını çok tasarruflu ve çok dürüstçe kullanmak  zorundayız.

Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkartmak zorundayız. Bu da yeterli değil. Hizmeti verenlerinde memnuniyeti de bizim için önemli. Her belediye çalışanın da işini  yaparken hakkını alması, işini keyifle yapması , işine ve kendisine  saygı duyması ve kendisine de saygı duyulduğunu ve değer verildiğini bilmesi , bizim için de  çok önemlidir .

HALKIMIZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

              Mutlaka yasalara, hukuka ve ahlaka uygun çalışmak zorundayız. Biliyoruz ki bu halk bu insanlar , her şeyin en iyisine layıktır.

Tarihi ile , inancıyla, altın kalpliliğiyle, misafir perverliği ile , yüreği ile, gönlü ile bizim insanlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Onun için bizim sorumluluğumuz büyük. Bunun bilincindeyiz ve bu bilinçle kaynaklarımızı kullanmaktayız. İdari anlamda, ekonomik anlamda , ahlaki anlamda düzgün işler yaparsak, düzgün düşünürsek iyi niyetli olursak İnşallah yapamayacağımız bir şey olmayacak.

Hem ülkemizi, hem de kentimizi çok güzel günlerin beklediğine inanıyorum. İnanmak yetmiyor tabi, bunun için de gerekli çabayı göstermek zorundayız.

 

İLUH DERESİ

         İluh deresi geceleri rüyalarıma giriyor. İluh deresine DSİ  üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması  devam ediyor. Diğer İki bölümün ihalesi yapıldı.

İluh deresinin sağında ve solunda, 50 m  ila 120  metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlar da  afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar  var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla irtibata geçtik.  Bunlar yapılamayacak, olmayacak, hayal ürünü şeyler değil. Yıllardır bunların yapılamamış olması, bunların yapılamayacağı anlamına gelmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iletişim içindeyiz. Bo konu ile ilgili önümüzdeki hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir heyetle kentimize gelecek. Artık somut adımlar atılmaya başlandı. Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek, yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman çayından su pompalayarak ,etrafı yeşil, içinde  sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh deresini Batmanlıların hizmetine sunacağız. Dedi

           Belediye Bakan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, RADYO YÜKSEL ‘de katıldığı programa halk tarafından soru yağmuruna tutulması ve programa ilginin çok fazla olmasından dolayı önümüzdeki günlerde tekrar RADYO YÜKSEL’  de programa katılacağını ifade etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler