Alo 191 madde bağımlıların umudu oldu

Alo 191 madde bağımlıların umudu oldu

Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapılan 19. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurul Toplantısı Batman Valiliği Toplantı Salonunda düzenlerdi. Toplantıda “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı”, “Alo 184 Sigara İhbar Hattı” ve “ Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı ile ilgili konular ele alındı.

Yapılan toplantıda şu konulara değinilmiştir. “ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, bu anlamda vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, önleme, tedavi ve rehabilitasyon mekanizmalarını destekleyerek güçlendirecek şekilde organize edilmiştir.  Sağlık Bakanlığınca, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" madde bağımlılarının umudu oldu.

PSİKOLOG VE SOYSOLOGLARDAN ÜCRETSİZ DANIŞMA HATTI

Psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip, 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Kendisi veya yakını için arayan kişiden sadece hastane hizmeti istenmesi halinde kayıt için iletişim bilgileri talep ediliyor. Danışma hattı personeli, bağımlı ve ailelere aynı zamanda rehberlik hizmeti de sunuyor. Bu çerçevede uyuşturucu kullandığını beyan eden kişilere bağımlılık risk değerlendirmesi yapılarak düşük ve yüksek riskli bireyler belirleniyor. Düşük riskli bireyler, yapılan motivasyon amaçlı görüşmenin ardından kişinin durumuna göre aile hekimlerine veya psikiyatri servislerine, kişi öğrenci ise okulundaki rehberlik servislerine yönlendiriliyor. Yüksek riskli oldukları tespit edilen bireyler de bilgilendirildikten sonra tedavi amacıyla ya psikiyatri servisine ya da Alkol ve uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezine (AMATEM)'e yönlendiriliyor. Destek hattı, tedavi merkezlerine yönlendirilen kişilerin tedavi olup olmadıklarını da yakın takibe alıyor. Hattı arayarak destek talebinde bulunan kişi öncelikle madde bağımlılığın neden olduğu fiziksel etkiler, bağımlılarda görülen duygusal ve davranış değişiklikler gibi çeşitli konularda bilgilendiriliyor”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler