Altyapı çalışmaları halkı mağdur ediyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yapılmaması halkı mağdur ediyor.

Batman’ın 60 bin nüfuslu Kozluk (Hazo) ilçesinde altyapı çalışmalarının ağır aksak yürüdüğünü belirten vatandaşlar, bitmek bilmeyen altyapı çalışmalarının çile ve eziyete dönüştüğünü ifade ederek, mağdur olduklarını söylediler.

İlçe sakinleri, en büyük sorunlarından biri olan altyapıya el atılmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak uzayan altyapı çalışmasının beraberinde bazı mağduriyetler getirdiğini belirttiler.

Bir yerin bitirilmeden diğer bir yerden çalışmalara başlandığını, ilçelerinin şantiye alanına çevrildiğini ve aylardır toz içinde kaldıklarını söyleyen Kozluklular, yağışların başlaması halinde ise çamur içinde kalacaklarını ifade ediyorlar.

3-4 aydır yollarının bozuk olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Mehmet Nasih Kongül, "Dükkânımın içi toz içinde. Günde 3-4 defa temizlememe rağmen yine aynı. Çok toz olduğundan müşteriler de artık gelmiyor ve bizler de dükkânımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Biz istiyoruz ki bu yolları çabuk yapsınlar. Bize hayat kalmadı. Bütün dükkânlarımız kapalıdır. Alışveriş kalmadı ve kim geliyorsa da bu ne tozdur diye almıyor. Eğer kış da gelse zaten eşyalarımızın çoğu mahvolur." ifadelerini kullandı.

"Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen yok"

Yamaçlı Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Baran ise mahallelerinde altyapının olmadığını ve yapılan şimdi yapılan altyapıdan da memnun olmadığını söyledi.

3 aydan bu yana tozun kahrını çektiklerini ve kimsenin de yolları sulama ihtiyacı dahi duymadığını belirten Baran, "Yukarı yollarda kanalizasyon suları patlamış. Yapılan altyapıdan memnun değiliz. Biz üç aydan beridir bu tozların kahrını çekiyoruz. Daha doğrusu burayı sulayan da yok. Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen de yok. Mahallenin halini görüyorsunuz. Bir de şurada gördüğünüz söz de yağmur kanalıdır. Belediyenin denetimsizliğinden dolayı bazı insanlar kanalizasyon suyunu buraya aktarmışlar, patlamış ve kokuyor. Tam okulun önünde, yetkililere de söyledik. Bugün yarın yapılacak, ama maalesef bir şey yok." dedi.

"Altyapı sağlam yapılmıyor"

Altyapı çalışmalarında yağmur suyu kanalının yapılmadığını ve yetkililere sorduklarında ise daha sonra derin kazılarak yapılacağını söylediklerini ifade eden Baran, çalışmalardan memnun olmadığını ve gerekli denetlemenin yapılmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu altyapıdan memnun değiliz. Küçücük borular kullanılıyor. Yukarı taraflarda görseniz boru patlamış ve her taraf kokuyor. Ama halk alışmış ve susuyorlar. Neden sustuklarını ben de bilmiyorum. Şu an gördüğünüz kanalın dibinde çocuklar var. Kaç günden beridir bu kanalizasyon kanalı açık, ne bir levha ne de bir işaret konulmuş. Bu çocuklar hastalanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Altyapı sağlam değil. Öncelikle altyapının sağlam yapılmasını istiyoruz. Şu kanallar yapıldı. Şu an büyük bir araba geçse kırılacak. Geçenlerde aşağıda kırılmıştı. Yani sağlam değiller, sağlam bir şey yapılmamış ve kırılıyorlar. Bunlar ileri de çürürler. Zaten Kozluğun hali budur. Bir şey yapacaklar, parça parça yapıyorlar. Memnun değiliz. Hizmet istiyoruz ama yapan da yok."

Altyapı çalışmalarından okul öğrencileri de olumsuz etkileniyor. Okul önlerinde bozulan yolların ve patlayan kanalizasyonların yapılmaması okul gidiş ve gelişlerinde öğrencilerin de toz ve pis koku içinde kalmalarına neden oluyor.

Öğrencilerden Enes Yıldırım, "Biz her gün okula geldiğimizde toz içinde kalıyoruz. Bizden küçük çocuklar bu kanalizasyon çukuruna düşebilir. Pis kokuyor ve yollar çok kötü. Artık yollarımızı yapsınlar." dedi.  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler