"Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi" verildi

Batman'da Sağlık İl Müdürlüğü tarafından "Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi" verildi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 20 personelin katıldığı "Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi’ eğitimi başarıyla tamamlandı.

Açık bir alanda yapılan saha eğitimine 20 personel katıldı. 6 eğitmen ve bir koordinatör gözetiminde yapılan eğitim 4 gün sürdü. İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu da saha eğitimine katılarak personeli yalnız bırakmadı.  

Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, "Eğitimi vermemizdeki amaç, personellerin aracın mekaniği ile ilgili temel bilgilere sahip olması, ambulanstaki küçük arızaları tanıyabilmesi, sorun giderebilmesi ile ambulansın etkin ve güvenli kullanımı için temel bilgileri öğrenmesidir. 10 parkurun kurulu olduğu 600x600 metrekarelik bir alanda yapılan eğitimde özellikle; slalom, fren manevra, şerit değiştirme, kaçamak manevra, kayma kontrolü, dokuma, paralel park, kontrollü fren pratiği üzerinde duruldu. Ayrıca stepne değiştirme, zincir takma, akü takviye ve günlük bakımlar (yağ, su, dış kaporta ve aynaların kontrolü) gibi konular işlendi. Eğitimin sonunda başarılı olanlara sertifika verildi." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler