Binadan düşen kedi tedavi altına alındı

Batman'da bir binanın dördüncü katından düşen kedi, duyarlı bir vatandaş tarafından veteriner hekime götürüldü.

Batman merkez Fatih Mahallesi'nde bir binanın dördüncü katından düşerek ciddi şekilde yaralanan kediyi fark eden duyarlı vatandaş, kediyi veteriner hekime götürdü.

Yüksekten düştüğünden dolayı beslenemeyip aç kalan kedinin haline duyarsız kalmayan Yusuf Güneş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğüne giderek yardım istedi. Bunun üzerine Güneş, DKMP personelleri tarafından, Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne yönlendirdi.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen hasta kediye, Veteriner Hekim Tuba Gökalp tarafından müdahale edildi. Kedinin genel muayenesi yapıldıktan sonra vücudunun değişik yerlerinden yara aldığı için bir kaç gün müşahede altında tutulacağı belirtildi.  

Sokaklarda yaralı hayvan görüldüğünde duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Gökalp, "Herhangi bir yaralı sokak hayvanını bulan vatandaşlar Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirebiliyorlar. Yaralı hayvana gereken tedavi ve teşhis yapılıyor. Ondan sonra müşahede odamıza alıyoruz. Bir kaç gün tedavi yapıldıktan sonra bırakan kişiye veriyoruz veya alınan yere bırakıyoruz. Hasta hayvan bulan vatandaşların Batman Belediyesine ait 153 nolu telefon arandığında ekiplerimiz direk gidip yaralı hayvanımız alabiliyor. Burada tedavisi yapıldıktan sonra dinlenme odasına alınıyor. Hayvan iyileşince tekrar doğasına bırakıyoruz. Sokak hayvanları da bir can ve onlarında yaşama hakları var." dedi.

Duyarlı vatandaş Yusuf Güneş ise "Bir evin dördüncü katından kedi düşmüştü. Duyarlılık gösterip onu alıp veterinerin yanına getirdik. Bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyacı var. Yaralı kediyi tedavi için veteriner getirdik. Kedi 3 gündür yemek yemiyordu. Onu getrdik tedavisini yaptırdık. Yapılan tedavi sonrası müşahede altına alındı. İyileştikten sonra doğaya salınacak." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler