Anneler çocuklarıyla Kur’an öğrenmenin sevincini yaşıyor

Batman'da çocuklarıyla birlikte yeni açılan Kur'an kursuna giden anneler, burada Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşıyorlar.

Batman'ın Kozluk ilçesinde yapımı devam eden Hz. Zeynelabidin Camii inşaatının alt katında ihtiyaca binaen mahalle sakinleri için Kur'an-ı Kerim kursu açıldı.

Tepecik Mahallesi'nde açılan kursa kimi mahalleli çocuğunu gönderirken, kimisi de çocuklarıyla birlikte giderek Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyor.

Çoğu zaman evlerindeki işleri bırakıp Kur'an-ı Kerim öğrenme aşkıyla kız çocuklarıyla kursa giden anneler, kurs hocası tarafından verilen eğitimleri almanın mutluluğunu yaşıyorlar. Anneler, kurstaki ısınma sorununa rağmen çocuklarıyla birlikte Kur'an-ı Kerim dersi almaktan geri durmuyorlar.

Erkek çocuklarının da bu eğitimden mahrum kalmaması için camiye imam atanması talebinde bulunan annelerden bazılarının hem ders aldıkları hem de çocuklarının yemek ihtiyacını karşıladıkları görüldü.

12 yaşındaki kızıyla Kur'an dersi almaya geldiğini söyleyen Seyhan Cidan, "Kur'an kursunun açılmasıyla çok sevindik. Burada Kur'an öğreniyoruz. Çocuklarımız henüz küçük yaşta namaza başladılar. Kurs hocamız çocuklarımıza Kur'an ve dini eğitimlerini veriyor. Çocuklarımızla birlikte okuyoruz. Evimizdeki işi bırakıp, burada Kur'an dersi alıyoruz. Yakınımızda böylesi bir Kur'an kursunun açılmasını çok istiyorduk. Kurs açıldıktan sonra hemen gelip, ders almaya başladık." dedi.

İlk defa Kur’an dersi almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen 36 yaşındaki Reyhan Bas, 15 yaşındaki kızı Leyla Bas ile kursa geldiklerini belirterek, "Kur’an okumanın aşkı hep içimdeydi. Allah böyle bir kurs bize nasip etti. Kursun açılmasıyla çok sevindik ve bizlerde buraya geldik. Bizler erkek çocuklarımızın da ders almasını istiyoruz ve o yüzden bir imam atanmasını istiyoruz. Burada Kur’an dersi almanın sevincini yaşıyoruz. Kur’an aşkı sebebiyle evimizdeki işleri bırakıp, ders almaya geliyoruz. Şu ana kadar hiçbir şey okumamıştım, bundan sonra İslam’ın tüm güzelliklerini bilmek istiyorum." diye konuştu.

“Kur’an öğrenmenin aşkıyla burada mutluluk hissediyoruz”

6 yaşındaki kızı Esma ile birlikte Kur’an eğitimi aldığını vurgulayan 36 yaşındaki Mülkiye Aydoğdu da şunları söyledi: "6 yaşındaki kızım ile beraber ders alıyorum. Kur’an-ı düzgün okuduğumuzu sanıyorduk ama hocamız bize hatalarımızı gösterdi. Çok güzel bir şekilde tecvit kurallarını öğreniyoruz. Kızım 6 yaşında, o da çok güzel şekilde tecvit kurallarını yerine getirerek okuyor. Burada Kur’an'ı en güzel şekilde öğrenmeye çalışıyoruz. Yeni Kur’an öğrenmenin aşkıyla burada çok güzel bir mutluluk hissediyoruz."

“Kur’an okurken, içim ferahlanıyor”

2 kızıyla birlikte Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevinci içerisinde olduklarını aktaran 40 yaşındaki Gülhan Abay, “Kur’an öğrenmeye iki kızım ve komşularımla beraber geliyoruz. Bilen birinin bize Kur’an'ı öğretmesini çok istiyorduk. Burada çok şey öğreniyoruz, çok güzel bir duygudur. Her gün evdeki işimizi bırakıp Kur’an öğrenmek için geliyoruz. Küçük kızım namazı öğrenmiş, namaza kaldırmadığım gün ‘beni neden namaza kaldırmadın?’ diye kızıyor. Kur’an okurken, içim ferahlanıyor. Çok hastaydım ve ne kadar doktora gittiysem de iyileşemiyordum ama bu kursa geldiğimden bu yana sıkıntılarım gitti, iyileştim.” ifadelerini kullandı. 

“Kadınlar ilim öğrendikten sonra yuva güzelleşiyor”

Kursta bütün temel dini bilgileri verdiklerini dile getiren kurs hocası Elsinet Göçmen ise şunları kaydetti: “Burada ilk başlarda çok ihtiyaçlarımız oldu. Elhamdülillah çevredeki insanlarımız çok yardımcı oldular. Yavaş yavaş bir sürü öğrencimiz oldu. Hem çocuklar hem de anneleri beraber geldiler. Bizim toplumumuzun en önemli ihtiyacı aile birliği, düzenli olmasıdır. Bizim de tek hedefimiz aileyi güzel bir şekilde büyütmek, hem anne hem de çocuklarını güzel bir eğitimden geçirmektir. Burada her türlü ders veriyoruz. Kur’an-ı Kerim, güzel ahlak, hadisi şerif, namazı öğretiyoruz, bütün ahlaki dersleri veriyoruz. Bayanlarımızın buraya çocuklarıyla gelmesi çok güzel bir duygudur. Hem kendileri hem de çocukları öğreniyor. Bizim niyetimiz toplumu güzelleştirmektir. İnşallah bütün topluluğumuz ilim öğrenirler. Kadınlar ilim öğrendikten sonra yuva güzelleşiyor. Bizim ihtiyacımız yuvamızın güzelleşmesidir.”

Kur’an kursuna giden çocuklar da sevinçlerini dile getirerek, heyecanla çok sevdikleri kursa gitmeyi beklediklerini söylediler.

Yarım kalan cami inşaatı yardım bekliyor

Kozluk’un Tepecik Mahallesi’nde ilçesinde yapımı süren Hz. Zeynelabidin Camii inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Babasının vasiyeti üzerine arazisinin yaklaşık 2 bin 500 metrekaresini camii yapılması için bağışlayan Mehmet Zeki Işık, kaba inşaatı biten Hz. Zeynelabidin Camii inşaatının tamamlanabilmesi için hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyor.

Kız ve erkek Kur’an kursunun da içinde olduğu 3 katlı caminin tamamlanabilmesi için yaklaşık 400 bin TL paraya ihtiyaç olduğunu aktaran Işık, bir an önce bitirmek istedikleri camide Ramazan’da teravih namazı kılmak istediklerini belirtti.

Tek isteklerinin caminin ibadete açılması olduğunu söyleyen Işık, “2014 yılında caminin temelini atıp, kaba inşaatını bitirdik. Maddi imkânsızlıklardan dolayı camiyi bitiremedik. Mahalleli dört gözle caminin bitirilmesini bekliyor. Fakat maddi imkânsızlıktan dolayı ancak bu hale getirebildik. Yaklaşık 400 bin TL masrafa ihtiyacımız var. Bu halde caminin alt katında bir kız Kur’an kursumuz var, hoca ders veriyor. Mahalleli istekli olarak hem hanımlarını hem de kızlarını gönderiyorlar. Kur’an dersi almaktan çok da memnundurlar ve bizde memnunuz.” şeklinde konuştu.

Hz. Zeynelabidin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına açılan banka İBAN (TR77 0001 0004 8069 7267 9650 01)  ve hesap numarasından (0480697267965001)  yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını yapabileceklerini ifade eden Işık, ayrıca camii inşaatına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin 0533 390 93 06-0545 914 63 29 cep telefonu numaralarından da iletişime geçebileceklerini belirtti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler