"Atatürk'ün Toplum Üzerindeki Etkileri"

"Atatürk'ün Toplum Üzerindeki Etkiler"

Batman Üniversitesi'de  “Atatürk’ün Toplum Üzerinde Etkileri” Konulu Konferans Düzenlendi
 
Batman Üniversitesi  tarafından organize edilen “Atatürk’ün Toplum Üzerinde Etkileri” konulu konferans Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlendi.
 
Düzenlenen konferansa Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş,  İdare Mahkemesi Başkanı Osman Aydın, Üniversite personeli ve öğrencileri katıldı
 
Atatürk, Hatay (Antakya)’ın Türkiye topraklarına katılması sürecinde yaşadığı durumu konferansın açılışında anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Hatay’ınTürkiye topraklarına katılmasını hiç okudunuz mu bilmiyorum. Çoğunuz biliyorsunuzdur.Atatürk, Hatay’ın Türkiye topraklarına katılması için büyük bir mücadele vermiş, hasta olduğu halde bu mücadelesinden vaz geçmemiştir. Hatay görüşmelerinin olumsuz etkilenememesi için hastalığının gizlenmesi emretmiştir. O kadar hassas davranmış. Şükürlerolsun ki böyle bir Atamız var.” dedi
 
Atatürk’ün mücadelesi sayesinde bugün Hatay’ın, vatan topraklarına katıldığını belirten Rektörümüz Durmuş,“Vatan için mücadele eden Atamızıbize çok yanlış anlattılar.Atatürk’ü iyi tanımak gerekiyor. Kendini milletine adamış, ömrünüde savaşlarla geçirmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi tanımak gerekiyor” dedi.
“Atatürk, savaş meydanlarındaTürkiye’yi nasıl kurtardı, nasıl cemiyetler içinde yer almış, bunu en iyi hocalarımız bilir ve birazdan konferansta sizlerle paylaşacaklar” diyen Rektörümüz Durmuş, “Atatürk’ün hayatını anlatacaklar, ilişkilerini anlatacaklar, tabi ben tarihçi değilim ama okuduğum zaman ilk önce şunu görüyorum.Bir karış toprak için yaptığı mücadeleleri görüyorum.Diyorum ki ozaman Allah razı olsun,bu vatana kim bir çivi çakmışsa, bir karış toprak kazandırmışsa.Ecdadımıza onun için dua ediyorum. Onun içinde her programımızdaonları saygı ve minnetle andığımızı belirtmek ve ruhlarını şad etmek içi Kuran-ı Kerim tilavetiyle açıyoruz.Onlara dua ediyoruz.” dedi.
Gençlere seslenen Rektörümüz Durmuş, “Atatürk’ü çok iyi incelemelisiniz, hiç algı operasyonlarına kanmamalısınız. Vatan ve millet için yaptıklarına bakmalısınız, Sayın Cumhurbaşkanımızınsöylediği gibi Atatürkçü görünen,Atatürk’ün arkasına gizlenen ve başka emeller peşinde koşanlara aldanmadan, gerçekten Atatürk’ün hayatını siz inceleyerek okuyarak kendi aklınız ve vicdanınız ile tahlil etmeli ve tanımalısınız” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un konuşmasından sonra Dr. Öğr. Üyesi Fahri Öztekke“Atatürk’ün Toplum Üzerinde Etkileri” konulu konferansı verdi.
 
Konferansın sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Kaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler