Av sezonu kapandı

Merkez Av Komisyonu kararı uyarınca 2019-2020 av sezonunun 1 Mart itibariyle Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da kapandığı bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Valiliği, av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğunu belirtti.

Açıklamada, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunması, geliştirilmesi, avlanmaların kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Valilik açıklamasında, "Söz konusu Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 24 Ağustos 2019-01 Mart 2020 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 01 Mart 2020 tarihi itibariyle Tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır. Av Sezonunun  kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığını, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması gerekmektedir." denildi. 

2020-2021 av döneminde uygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihlerin yeniden belirleneceği belirtilen açıklamada, "Av sezonu Resmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızca ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler