Batman merkezde bulunan 3 okulda 'Kahvaltılı Sabahlar Okulda Başarı Sağlar' projesi hayata geçirildi.

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ikinci dönemin başlamasıyla Batman merkezde 3 okulda gerçekleştirdiği ve 2 bin 56 öğrenci ile 67 öğretmene 'Kahvaltılı Sabahlar Okulda Başarı Sağlar' sloganıyla başlatılan proje hayata geçirildi.

Projenin tanıtımı Mehmet Akif İlkokulunda düzenlenen törenle yapıldı. Törene; Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan kahvaltılar sınıflara dağıtıldı. Vali Deniz, Başkan Vekili Aksoy ve Milli Eğitim Müdürü Kurtaran öğrencilerle beraber kahvaltı yaptı.  

Yapılan kahvaltı sonrası basına açıklanmada bulunan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Batman Belediyemizin sosyal bir projesi için buradayız. 3 okulumuza 2 bin 57 öğrenciye bugün itibarıyla kahvaltı veriliyor. Çocuklarımız iyi kahvaltı yapsın ki, kahvaltı alışkanlığı bu yaşta edinsin. İlerde de kahvaltılarını yapsınlar. Çünkü kahvaltı yapmadan sağlıklı bir nesil düşünmek mümkün değil. Belediyelerimiz yapması gereken de zaten bu. Sosyal belediyecilikte bunu gerektiriyor. Halkın parasını halkın hizmetine sunmak. Bunun için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benzer projelere davam ediyorlar. Hepimizin malumu 4 aydır gece gündüz demeden ciddi bir çalışma içerisindedirler. Altyapıyla, üstyapıyla ve sosyal projelerle halkımıza güzel hizmet vermek için arkadaşlarımız çalışıyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımızda teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.   

Daha sonra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aksoy, "Belediyemizin sosyal hizmetleri çerçevesinde, bizim çiçeklerimiz olan, geleceğimiz olan çocuklarımıza sabah kahvaltısında hem onlara kahvaltı alışkanlığını kazandırmak hem de kahvaltı yapamadan okula gelen çocuklarımızın kahvaltı yapmak suretiyle derslerini daha iyi takip etmesini sağlamak amacıyla bu kahvaltı uygulamasına başladık.  Sayın valimin belirttiği gibi 3 okulumuzda 2 bin 56 öğrencimize ikinci sömestr başlangıcı itibariyle sabah kahvaltısı veriyoruz. Bu uygulamamız sene sonuna kadar devam edeceği gibi önümüzdeki sene de inşallah Allah izin verirse aynı uygulamayı daha çok okulda yapmayı planlıyoruz." dedi.

Projenin modüler bir proje olduğunu belirten Aksoy, "Zincire halkalar eklenebilir, okul sayısı her zaman çoğaltılabilir onun için bende buradan arzu eden Batmanlı hayırseverlere eğer belediyeye katkıda bulunmak isterlerse belediyemizle irtibata geçmelerini rica ediyorum. Çünkü ben 3 okul yaparım, siz bir okul yaparsınız, bir başkası bir başka okul yapar böylelikle bu zincir uzar, bu halka büyür. Hakikaten vatandaşlarımızdan da gerek bize sosyal medya aracılığıyla paylaştıkları mesajları da bu yardımların aslında çok daha geniş bir kitleye verilmesini arzu ettiklerini görüyoruz, tabi bu bir bütçe meselesi esasen bizim bu seneki çalışmamız hem uygulamayı pekiştirmek, yerinde görmek maksatlı. Belediye imkanlarımızı bu yolda daha fazla kullandığımızı hem de halkımızın, hayırseverlerimizin özellikle kurum, kuruluşlarımızın bu projeye katkısı olduğunda iyi sonuçlar çıkacağını düşünüyoruz. Akıl birliği içerisinde, gönül birliği içerisinde inşallah hep birlikte ve özellikle vatandaşlarımızla bütünleşerek onları anlayarak, onları dinleyerek ve onların kaynaklarını, milletimizin kaynaklarını doğrudan vatandaşlarımızın hizmetinde kullanarak inşallah bundan sonrada iyi şeyler yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Etiketler :

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler