BAMEK için çalışmalar başladı

Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren BAMEK (Batman Merkezi Eğitim Kurumu) Hayat Boyu Öğrenme kurslarının Batman’da da açılması için çalışma başlattı.

Belediyemiz bünyesinde görev yapan heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne giderek İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları) hakkında detaylı bilgi aldı.

 

İSMEK Müdürü Ali KOÇ’tan çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Heyeti, çinicilik, el nakışları, mobilya, tekzip sanatı gibi konuları görüştü.

 

18 yaşını doldurmuş kadın ve erkeklerin rahatlıkla bu hizmetlerden faydalanması için altyapı çalışmalarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Sosyolog Süreyya Turgut AYAS, İSMEK, 1996 yılında, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN sosyal doku projesi olarak faaliyetlerine başladı. İlk yıl 3 merkezde, 3 branşta, 141 öğrenci ile başlayan eğitimler, 2016-2017 eğitim dönemi itibariyle İstanbul’un 38 ilçesinde, 235 merkezde, 540 branşta, 2 milyon 318 bini aşkın öğrenciye ulaşmıştır. Bugün İSMEK İstanbulluların; kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve metropolde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak, gibi örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu olarak çalışmalarını yürütüyor.|

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler