BARAT'TAN “13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ” MESAJI

BARAT'TAN “13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ” MESAJI

BARAT- Batman Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çiftçi, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BARAT Başkanı Yüksel Çiftçi yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. ÇİFTÇİ “ Telefon ve telgrafın ardından 19. Yüzyılın sonlarında icat edilen radyo, özellikle dünya savaşları sırasında milyonlarca kişiye haber alma imkanı sağladı. Daha sonra gelişerek mevcut teknolojiye adapte edilen radyo, dünya genelinde milyonlarca kişinin en önemli haber alma araçlarından biri olmaya devam ediyor.” Dedi.

Çiftçi açıklamasının devamında “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından bir iletişim aracı olarak radyonun önemine değinmek ve uluslararası radyo yayıncıları arasındaki etkileşimi artırmak için 13 Şubat Dünya Radyo Günü olarak ilan edildi. Bu kapsamda her yıl 13 Şubat Dünya Radyo Günü farklı temalarla kutlanıyor.”

DÜNYA GENELİNDE 44 BİN RADYO İSTASYONU VAR

BARAT Başkanı Yüksel Çiftçi “Verilere göre, dünya genelinde yaklaşık 44 bin radyo istasyonu bulunuyor. Radyo sayısı özellikle Afrika'da hala gazete ve televizyon sayısından fazla olmasıyla dikkati çekiyor.

Hanelerin yüzde 80 ile 90'ında radyo bulunan Afrika'da nüfusun büyük bir kısmının temel iletişim aracı olarak radyo ön planda yer alıyor.”

BATMAN’DA 150 BİN ARAÇ VAR

Çiftçi “Türkiye'de resmi olarak 1927'de yayın hayatına başlayan ve eğitim, haberleşme, eğlence, reklam gibi içerikleriyle topluma geniş bir yelpazede yayın hizmeti sunan radyo, 'bireyden bireye iletişim aracı' olarak, teknolojinin gelişmesiyle daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor.

Yetkililerden aldığımız bilgiler neticesinde, Batman’da yaklaşık 150 Bin aracın trafikte olduğu bilgisine ulaştık. Yapılan anketlerde araçların %90’da radyolar dinlendiği ön plana çıkıyor.  Farklı türde müzik yayını, programları, haberler, yarışmalarla insanların hayatına renk ve eğlence katan radyo aynı zamanda farklı birçok insana ulaşabilmesiyle afet durumlarında haberleşmeyi sağlayan yegane mecralardan da biridir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler