BARO’DAN ‘AVUKATLAR GÜNÜ’ MESAJI

BARO’DAN ‘AVUKATLAR GÜNÜ’ MESAJI

Batman Barosu, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Baro’nun açıklaması şöyle: “Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirus Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda menfur hastalığın ülkemizde yayılma ihtimalini en aza indirmek maksadıyla birtakım tedbirler alınmıştır.
 
Batman Barosu, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Baro’nun açıklaması şöyle: “Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirus Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda menfur hastalığın ülkemizde yayılma ihtimalini en aza indirmek maksadıyla birtakım tedbirler alınmıştır. Batman Barosu olarak da bu salgın dolayısıyla bir dizi önlemler aldık ve bunu yürürlüğe koyduk. Salgın devam ettiği sürece yapmayı planladığımız pek çok eğitim ve sosyal etkinlikleri erteleme kararı aldık. Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yapmayı düşündüğümüz bir takım etkinlikleri de bu kapsamda erteleme kararı almak zorunda kaldık. Bu vesileyle öncelikle korona pandemisinin bir an önce sonlanmasını temenni ediyoruz.
 
Bütün olumsuzluklara rağmen; avukat, bağımsız hareket edip, bağımsız ve hak temelli düşünebilen, sorgulayan, araştıran, kendine güvenen, sorumluluğunu bilen, onurlu, etik değerler ve meslek ilkelerine bağlı, insan hak ve özgürlüklerini koruyarak hukukun üstünlüğü için çalışan, savunma görevini yaparken de hiçbir otoriteden korkmayan kişidir.
 
Bağımsız yargı ve savunma ile demokratik hukuk devletine inanan ve savunan bir baro olarak, savunma hakkına saygının sağlandığı, mesleğimizin onur ve saygınlığının korunduğu, adil ve demokratik bir toplum dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarız.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler