Başbakan Yıldırım Batman’da

Başbakan Yıldırım ‘Kürtlüğünüzle gurur duyun’

Başbakan Binali Yıldırım, milletin yapacağı anayasadan korkanların kol kola girdiğini belirterek, 16 Nisan’da herkesin susacağını milletin konuşacağı söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, milletin yapacağı anayasadan korkanların kol kola girdiğini belirterek, 16 Nisan’da herkesin susacağını milletin konuşacağı söyledi.

Yıldırım, “Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyetiyle gurur duyun” dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları çerçevesinde Batman’a geldi. Başbakan Yıldırım’ı, havalimanında Vali Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, kent protokolü ve partililer karşıladı. İlk olarak, valiliğe geçen ve Vali Deniz’den brifing alan Başbakan Yıldırım ardından Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben konuştu. 2007 yılı Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman’ın yüzde 96 ile “Evet” dediğini belirten Yıldırım, “Şimdi Batman 16 Nisan’da yeni bir rekor yazmaya hazır mı? Özgürlüğe, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ‘Evet.’ Demokrasiden korkanlara en güzel cevabı siz verdiniz. Sizler 15 Temmuz’un emekçisi, 16 Nisan’ın ‘Evet’çisisiniz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi Sünni değil miyiz kardeş, bizi yakar bir ateş, O zaman söndürmektir çaresi. Her vatandaşımız başımızın tacıdır. Kimseyi dışlamadan, hiçbir vatandaşı ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. AK Partimizin şiarı budur. AK Parti’nin lideri cumhurbaşkanımız adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın şiarı budur” dedi.

‘ANA SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN ‘DİL’ YASAKTI’

Batman’ın eski Türkiye’de büyük acılar çektiğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “Batman büyük acı yaşadı. Eski Türkiye’de yasaklar vardı. Dil yasaktı, ana sütü gibi helal olan o dil, Kürtçe yasaktı. Ama şimdi ‘Ere hazar can Ere - Evet bir kere evet.’ Türküler, şarkılar yasaktı. Anaların kendi yavrularıyla konuşması yasaktı. Kitaplar, harfler yasaktı. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşlara dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerde başörtü yasağı vardı. Fırsat eşitsizliği, yoksulluk ve adaletsizlik vardı. Darbeler vardı. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. 15 yıl önce milletle el ele, gençlerle el ele bu acıların sona ermesi için mücadele yaptık. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. İşte Batman burada ay yıldızlı bayraklarla en iyi cevabı veriyor. 16 Nisan’da millet ‘Evet’e mührü vuracak, çetelerle, terör örgütlerinde yeni bir dönem başlayacak. Güçlü, demokratik Türkiye’nin kapıları sonuna kadar açılacak.”

‘HDP VERDİĞİNİZ ŞANSI KULLANAMADI’

Batman’ın il yapıldığı ancak bir plaka verip, öylece bırakıldığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Çünkü onlar Ankara’da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken, Hasankeyf’in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara’da hukuk terazisine taş koyarken, Batman’daki vatandaşı hissetmediler. AK Parti ise Batman’ı Türkiye’nin geleceğine hazırlamak için, Batmanlıların yüzünün gülmesi için çalıştı. 7 Haziran’da HDP’ye bir şans verdiniz. Dediniz ki, ‘Artık çözüm olsun, kardeşlik olsun.’ Ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil’in emrine girdiler, çukurlar, hendekler kazdılar, gençlerin geleceğini karartılar. PKK terör örgütünün Batman gibi, bölge gibi, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batman’ın da Diyarbakır’ın da bütün Kürt kardeşlerimizin de PKK gibi bir sorunu var. Batman bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı? Kürtlüğünüzle, Araplığınızla, Türklüğünüzle iftihar edin, gurur duyun. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla, Türkiye Cumhuriyetiyle gurur duyun.”

‘YOLU YAPTIRMAMAK İÇİN SORUN ÇIKARDILAR’

AK Parti siyasetinin çözümsüzlüğü dayatan çukur siyaseti olmadığını ve hizmet siyaseti yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:  “Ben bakanken Batman’a geldiğimde o havaalanının halini çok iyi hatırlıyorum. Barakalar altında saatlerce bu insanların nasıl bekletildiğini biliyorum. Orada söz verdik, ‘Batman’a en güzel havalimanını yapacağız’ dedik. Yaptık mı? Görüyorsunuz, Batman pırıl pırıl oluyor. Yeşillikleriyle, alt geçitleriyle, üst geçitleriyle, temizliğiyle Batman hergün daha da güzelleşiyor. Batman’a 15 yılda milyarlarca yatırım yaptık. Helal hoş olsun. Batman’da ihracat nedir bilinmiyordu ama bugün 34 milyon ihracat yapıyor. 4 bin 500 yeni konut, 39 yeni spor kompleksi yaptık. Batman üniversitesini kurduk. 15 bin kişilik bir stadyumu Batman’a kazandırıyoruz. Kapalı yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. İki önemli proje var. Iluh Deresi’ni ıslah edeceğiz, etrafını da Batman’ın en güzle mesire alanı haline getireceğiz. Burada yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla çok güzel bir şehir ortaya çıkacak. Ayrıca Esentepe projesini de başlatacağız. Batman’a yakışır, muazzam bir camisi olacak. Şimdi en büyük müjdeye geldi sıra. Çukurcular, hendekçiler, alçaklar duysun. Batman’ı cazibe merkezi yapıyoruz. Batman’ın yeni fabrikaları, yeni atölyeleriyle daha da büyüyecek. Gençler size yeni iş alanları ortaya çıkacak..”

‘ANAYASADAN KORKANLAR KOL KOLA GİRDİLER’

Alanı dolduranlara, “16 Nisan’da ülkemiz üzerine hesap yapan, tezgah kuranlara bir tokat daha vurmaya hazır mısınız? Bu kirli oyunu bu tezgahı bozmaya var mısınız?” diye soran Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 yıldır, doğru durduğumuz için bize destek verdiniz, bundan sonra da durmak yok yola devam. Gelin Batmanlılar, gençler, hanımefendiler, Batman’ı aydınlık geleceğe yürüyerek değil, koşarak ulaştıralım. 16 Nisan’da herkes susacak, siz konuşacaksınız. O gün kararı siz vereceksiniz. Sandık sizin, irade sizin, karar sizin. Modern bir Batman, daha ileri bir demokrasi, hukuk devleti, kalkınma, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik için gün birlik günüdür. Son söz sizin, son karar da sizin. Bu ülke, bu bayrak hepimizin. Sen Batmansın büyük düşün. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Kararımız, ‘Ere ere ere - Evet evet evet.”

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Batman’da dün Başbakan Binali Yıldırım’ın evet mitingi nedeniyle bir çok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı. Saat 16:00’da Tunceli’den Batman’a gelen olan Başbakan Binali Yıldırım’ın mitingi öncesinde Batman’da geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.Önlemler kapsamında Mitin alalanına yakın ana caddeler araç trafiğine kapatılırken, alana girmek isteyen vatandaşlarda sıkı bir aramadan sonra alındılar. Miting sırasında ise Polis helikopteri mitin alanının etrafında saatlerce dolaştı.

basbakan-1.jpg

basbakan-2.jpg

basbakan-3.jpg

basbakan-55.jpg

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler