BAŞKAN VEKİLİ AKSOY’DAN 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, 19 Mayıs gününün Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 'Ya istiklal, ya ölüm' sözleri ışığında bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği gün olduğuna dikkat çekti.

AKSOY : “19 Mayıs 1919 tarihi Türk Milletinin işgal güçlerine başkaldırdığı gündür. 19 Mayıs, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin, vatanını sahiplendiği bir gündür. 19 Mayıs 1919, ATATÜRK’ün Samsun'a çıktığı ve özgürlük meşalesini yaktığı, yurdun karanlıktan aydınlığa çıktığı bir gündür.

Bu yıl 99’ncusunu kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ruhuna uygun hareket edecek, çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin üstün gayret ve çabası ile ilelebet yaşatılacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gençlerimiz başta olmak üzere, Batmanlı vatandaşlarımızın 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.|

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler