Batı Raman içkicilerin mekanı haline geldi

Batman’da, Batı Raman Üretim Sahası içki içenlerin mekanı haline gelirken, vatandaşlar yetkililerin acilen buna önlem almasını istedi.

Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyü yakınlarında Batı Raman AP1 istasyonu ağaçlık bölgesi, içki içenlerin adeta mekanı haline dönüşmüş durumda.

Sahayı mesken tutan içkiciler, burada bulunan türbelere de aldırış etmeden alkol alıp içki şişelerini etrafa saçıyor. Gördükleri manzara karşısında şoke olan köylüler, bölgenin içki şişelerinden geçilmediğini söyledi.

Kendi imkanlarıyla etrafa saçılan şişeleri toplayan köylüler, yaşanan durumdan büyük bir rahatsızlık duyduklarını, halkın ziyaret ve piknik için geldiği bölgede bir çevre felaketi yaşandığını söylediler.

Yetkililerin bir an önce önlem almasını isteyen köylüler, bölgenin içki şişelerinden dolayı içler açısı bir durumda olduğunu kaydetti.

“İçkiciler buraları istila etmiş”

Yaşanan duruma tepki gösteren köy sakinlerinden Veysi Karakuş, “Batı Raman bölgesindeki petrol alanının hali içler açısı bir durumda. Batı Raman AP1 sahası içki şişeleriyle dolu. Sahanın etrafı atılan ve kırılan içki şişelerinden geçilmiyor. Bu durum bizleri derinden üzüyor. Burada iki sahabe türbesi de bulunmaktadır. Aynı zamanda burası ziyaret yeridir. Bunların türbelere de hiç saygısı yok. Petrol sahasında vatandaşların piknik için geldiği ağaçlık alan var. Maalesef içkiciler buraları istila etmiş durumda. Ağaçlık alanlarının neredeyse tümü içki şişelerinden geçilmiyor. İçki şişeleri çevre kirliliğine de neden oluyor. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla ailesini alıp pikniğe, ziyarete bile gelemiyor.” diye konuştu.

“Bu duruma müdahale edilmeli”

Yetkililere çağrıda bulunan Karakuş, “Bu alan bizim köye de yakın bir yer. Bizler Recepler (Receba) köyünde ikamet ediyoruz. Bu sıkıntıdan dolayı büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Etrafa atılan içki şişelerini bizler köyler kendi imkânlarımızla toplayıp poşetlere koyuyoruz. Bu durum bizler için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Yetkililerin acilen bu duruma müdahale etmesini istiyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler