Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sıra kuyruğu

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sıra alma işlemlerinde yaşanan yoğunluk vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Sağlık Bakanlığına bağlı Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sıra alma işlemlerinde yaşanan kuyruk vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Zaman zaman otomasyon sisteminin ağırlaşması sonucu hem vatandaşların zaman kaybına hem de gişeler önünde yığılmalara neden oluyor.

Yaşanan sıra kuyruğunun Batman'a yakışmadığını dile getiren vatandaşlardan Necat Altuner, MHRS ile sıra alma işlemi en az 2-3 ay sonrasına verildiğinden herkesin kendi imkânlarıyla sıraya girdiklerini, bu yüzden izdihamların yaşandığını aktardı.

"Sıra alabilmek için yaklaşık 500 insan hastanede birikiyor"

Altuner, "Sabah saat 04.00-04.30'da millet sıraya giriyor. Ben dün gittim zar zor sıra aldım. Bugün oğlum ile kızım gitti ancak sıra alamadılar. Kim hangi şartlarda gelebiliyorsa saat 04.00'ten itibaren sıra oluşmaya başlıyor. Sıra alabilmek için yaklaşık 500 insan hastanede birikiyor. Tedavi olmak için sıraya girenlerin arasında ihtiyar, genç, bayan, hasta ve engelli insanlar var. Hastalar MHRS ile sıra alamadığı için gidip mecbur sıraya giriyorlar. MHRS ile sıra 2-3 ay sonra sıra veriliyor. Çürük bir diş hastası 3 aya kadar nasıl dayanacak. Öyle bir mantık olamaz. Bazıları saatlerce orada beklediği halde kendilerine sıra gelmiyor." dedi.

Saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşların yarısına bile sıra yetişmediğini söyleyen Altuner, "Saat 04.00'te kimse sıra kesemiyor. Saatler sonra çalışanlar işbaşı yaptığında sıraya girenlerin yarısına sıra gelmeden fiş verme işlemi bitiyor. Kaç kişiye fiş verileceği bilinse en azından ona göre millet sıraya girecek. Fiş yetmeyecekse yüzlerce kişi saatlerce orada beklemek zorunda değildir. Yaklaşık 600 kişi sırada var ise bunlardan 200'üne fiş veriliyor geri kalanını eve gönderiyor. 65 yaşlarında dişi ağrıyan bir bayan tedavi edilmeden nasıl gönderiliyor. Sıra kesilen yerde 15-20 sandalye var, geri kalan vatandaşlar saatlerce ayakta bekliyor ya da yerlerde oturuyor." ifadelerini kullandı.  

"Diş ağrısı çeken bir hasta MHRS veya saatlerce kuyrukta beklediği halde sıra alamıyor"

Saatlerce bekleyip sıra alamayan vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığını belirten Yahya Çelik, "Ben sabah saat 04.30'da hastanede sıradaydım. Saat 07.30'da fişler verilmeye başlandı. Görev yapan her doktora muayene edebileceği kadar hastaya fiş verildi. Geri kalan hastalara sıra yetişmediği için tartışmalar başladı. Güvenlik araya girerek sıra alamayan vatandaşları dışarı çıkardı. Bu rezalet her gün yaşanıyor. Yetkililerin buna kalıcı bir çözüm bulmaları gerekir. Diş ağrısı çeken bir hasta MHRS ile sıra alamıyor, saatlerce kuyrukta beklediği halde sıra alamıyor. Buna bir çözüm bulunması şarttır. Sonra hastanelerde tartışma ve kavgalar çıkınca sağlık çalışanı darp edildi deniliyor. Sağlık çalışanları güven içinde çalışabilmeleri için bu sorunlara çözüm bulunmalıdır." şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler