BATMAN BELEDİYESİNDEN EV EKONOMİSİNE DESTEK

Batman Belediyesi, açtığı kurslarla kadınların meslek öğrenmelerine olanak sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor.

Batman Belediyesi Hevi (Umut) Kadın Atölyesi’nde İşkur ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen projede, kadın kursiyerler Batman’da ilk ve tek olan tamamı el yapımı kitre bebek üretimi gerçekleştiriyor.

 

Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hevi Kadın Atölyesinde, kitre bebek, kokulu taşlar, ahşap boyama, kapı süsleri, keçe çalışmaları gibi farklı üretim alanlarında gördükleri kurslarla meslek edinen kadın kursiyerler, kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürmeye başladı.

 

Kursta yapılan kitre bebeklerin hazır madde kullanılmadan tamamıyla el ürünü olduğunu belirten Kurs öğreticileri; “Kitre bebekler; tel, pamuk, evlerdeki eski kumaşlar kullanılarak yapılıyor. Kursumuzda 18-45 yaş arası 15 kursiyerimiz bulunmakta. Kursiyerlerimizin hepsi çok istekli. Çok güzel sıcak bir ortam oluşmuş durumda” dedi.

 

Hevi Kadın Atölyesinde açılan kurslarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten kursiyerler ise: “Bize bu güzel imkânı sağladığı için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Kursumuzdan çok memnunuz. Hevi Umut Kadın Atölyesinde açılan kurslara düzenli olarak katılım sağlıyoruz. Bu sayede ev ekonomisine katkıda da bulunarak kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.

 

Kurs boyutundan üretim boyutuna geçmeye başladıklarını belirten Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Hevi Kadın Atölyesinde, tamamı kursa katılan kadınları el emeğiyle üretilen kitre bebeklerin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyarete gelen konuklara hediye edileceğini açıkladı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler