Batman'da Kırkat Göleti mesire alanına kavuşuyor

Batman'da Kırkat Göleti'nde vatandaşların dinlenebilecekleri mesire alanı yapımına başlandı.

Batman'ın Gercüş (Kercosê) ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Kırkat (Kirkatê) köyünde bulunan Kırkat Göleti'nde vatandaşların dinlenebilecekleri mesire alanı yapımına başlandı.

Konuyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, 12 bin 500 metrekare alan üzerine mesire alanının inşa edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Mesire alanında; 25 adet çatılı piknik masası, bir adet gemi iskelesi, gemi şeklinde ahşap çocuk oyun grubu, 4 bin metrekare yürüyüş yolu, oturma bankları, çeşme, çöp kovaları ve ahşaptan oluşan satış büfesi olacak." denildi.

Mesire alanının bir milyon 100 bin TL'ye mal olacağının bildirildiği açıklamada, 100 gün içerisinde tamamlanması planlanan mesire alanının kasım aydan itibaren vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığı kaydedildi.

Köyler ilaçlanıyor

Öte yandan açıklamada, kent merkezine bağlı köy ve mezraların yanı sıra Batman'a yakın Kozluk ve Beşiri'ye bağlı toplam 95 köy ve mezraya akşamları periyodik olarak sivrisinek ile mücadele kapsamında yoğun bir şekilde ilaçlama gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca, köy içinde bulunan bataklık ve su birikintilerinde larva mücadelesi yapılırken, köylülere de karasinek, akrep ve yılandan korunmaları hususunda ilaç yardımı yapıldığı belirtildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler