Batman'da öğrenciler karne almanın sevincini yaşadı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sonunda Türkiye geneli 18 milyon öğrenci karne alırken, Batman'da da 170 bin öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.

Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde 170 bin öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra 3 aylık yaz tatiline girdi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni Batman Yeni Mahalle İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene, Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurumların müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve Yeni Mahalle İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Coşkun ile öğretmenler yaptı.

Karne dağıtımının ardından "Kitap Kurdu" projesi kapsamında çok kitap okuyan öğrencilere Deniz tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Deniz, eğitimde başarı elde eden öğrencileri tebrik ederek, "İlimizde toplam 170 bin öğrenci bugün karne aldı. Eğitim olmadan gelişim, değişim olmuyor. Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi eğitimdeki başarısıyla mümkündür. Batman'da da fiziki mekânlar olarak çok büyük sıkıntımız yok. Devletimiz çok büyük imkânlar seferber ederek çok güzel okullar yaptı. Biz de okullarımızın içi dolu olsun istiyoruz. Sadece fiziki bina yaparak eğitim problemini çözmek mümkün değil." dedi.

"Batman her yerde okumaya başladı"

Eğitimde istenilen başarıyı elde etmek için bu yıl "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesine başladıkları bilgisini veren Deniz, "Gerçekten çok da yoğun bir çalışma programımız vardı. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de diğer kurumlardaki arkadaşlarımızın iş birliğiyle bunun da neticelerini çok yakın zamanda alacağız. Okul öncesinde Türkiye'de en fazla öğrenci artıran il durumundayız. 'Batman her yerde okuyor.' dedik ve gerçekten Batman her yerde okumaya başladı. Okuma seferberliği çok önemli ve kıymetlidir. Okuma alışkanlığını çocuklarımız edinecek ki yeni bilgilerle donansınlar. Bu eğitim ve öğretim döneminde çok sıkıntımız olmadı." diye konuştu.

"Faydalı projelerin devam etmesini umut ediyorum"

"Kitap Kurdu" yarışmasının düzenlenmesinin çocuklar için çok büyük yararlar içerdiğini dile getiren öğrenci velisi Sevim Gülmez, "Çocuklar özgüven kazanmaktadırlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü tebrik ediyorum. İlerleyen dönemlerde bu çocukların psikolojisine ve başarı durumuna etki edecektir. Faydalı projelerdir. Umarım bundan sonra da devam eder. Bu sayede çocuğum takdir aldı." ifadelerini kullandı.

"Kitap okuyarak elde ettiği başarıyla takdir aldı"

Kitap okuması sayesinde çocuğunun takdir almayı hak ettiğini belirten Faruk Kaya ise "Oğlumun birinci sınıftan itibaren kitaplara ilgi ve alakası vardı. Zaman içerisinde burada çocuğumun kitap okumaya ilgisi artmış. Özellikle ilkokul öğretmeninin burada katkısı çok büyüktür. Öğretmeninin 'Ne yaparsanız yapın. Mutlaka yatmadan önce bir kitap okuyun.' diye bir teşviki vardı. Öğretmenin katkısı ile beraber çocuğun da ilgi ve alakasıyla takdir almış oldu." dedi.

Bu yıl valiliğin başlattığı "Kitap Kurdu" projesi kapsamında okudukları kitaplarla büyük başarılar elde ederek, takdir alan minik öğrenciler de duygularını paylaşarak, başarılarını bol bol kitap okumaya bağladılar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler