Suriyeli selzedelere yardım kampanyası başlatıldı

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu, Suriyeli selzedelere battaniye ve hijyen paketi kampanyası başlattı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu tarafından ağır şartlar altında ve çaresizlik içinde yaşam mücadelesi veren Türkiye sınırındaki Suriyeli selzedelere battaniye ve hijyen paketi kampanyası yardımı başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Betül Şat, tüm Batmanlıları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Şat, "Müslüman olmanın getirdiği sorumluluk gereği, ağır şartlar altında ve çaresizlik için de yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebze çözüm sunabilmek için battaniye ve hijyen paketi kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bir battaniye ve hijyen paketinin ücreti 50 TL'dir. Batman'ın duyarlı halkını kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaraları birlikte saralım. Şüphesiz ki iyilikler Allah'ın katında zayi olmaz." dedi.

"Kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriliyor"

Batman İHH Hanım Kollarından yapılan açıklamada ise Hatay Reyhanlı'da bin çocuğa atkı, bere ve çorap yardımında bulunulduğu belirtildi.

Suriyeli mültecilerin yardım beklediği ifade edilen açıklamada, "Uzun yıllardır Suriye'de süregelen savaşta yüzbinlerce kayıp yaşanmış ve savaşın göçe zorladığı kardeşlerimiz sığındıkları her yerde muhtaç duruma düşmüşlerdir. Suriyeli kardeşlerimizle ilgili toplumumuzda ne yazık ki eski duyarlılığımız azalmış bulunmaktadır. Reyhanlı kamplarında yaşayan binlerce Suriyeli kardeşimiz, kışın zor ve çetin şartlarında yaşam mücadelesi vermektedir. Soğuktan korunmak ve kendilerini sıcakta tutmak için en basit eşyalardan bile mahrum durumdalar. Bu duyarlılığı tekrar arttırmak için gerçekleştirdiğimiz atkı-bere projesi ile Reyhanlı'da bulunan kamplara gidip kamplarda bulunan ihtiyaç sahiplerine yaklaşık bin adet atkı-bere yardımında bulunduk. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen sel felaketi nedeniyle kamplarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz zor durumda kalmışlardır." denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler