Batman'da sualtı arama kurtarma ekibi kuruluyor

​Batman'ın çok ihtiyaç duyduğu sualtı arama-kurtarma ekipleri yoğun tepkilerden sonra nihayet kuruluyor.

Batman'da bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında vatandaşların serinlemek için suya girmesi nedeniyle boğulma vakaları meydana geliyor. Her yıl Batman'da çok sayıda kişi boğulma sonucu hayatını kaybediyor.

Boğulma vakaların yoğun yaşandığı kentte sualtı arama-kurtarma ekiplerinin olmayışı büyük tepkilere neden olurken, tepkilere sesiz kalamayan yetkililer nihayet harekete geçti.

Yaz aylarında yaşanan suda boğulma vakalarına karşı önlemlerin yanı sıra suda boğulan ve kaybolan vatandaşların bulunabilmesi için Batman Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, 4 itfaiye personelini Antalya'daki özel dalış eğitim merkezine gönderdi.

4 itfaiye personeli, bir hafta boyunca göreceği eğitimin ardından itfaiyecilerin, "Balık Adam" sertifikası alarak suda kaybolma vakalarına gidebilecek.

Antalya'nın Finike ilçesi, Finike Dalış Merkezi'nde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu hocası Fevzi Biçer önderliğinde eğitim gören itfaiye personeline, verilen eğitimlerin ardından 3 yıldız seviyesinde "Balık Adam" sertifikası almaya hak kazanacak.

Batman Belediyesi Başkanı Mehmet Demir, son zamanlarda Batman ve bölgede yaşanan suda boğulma vakalarına zamanında müdahale etmek amacıyla 4 itfaiye personelini "Balık Adam" için eğitime gönderdiklerini söyledi.

Demir, boğulma, suda mahsur kalma ve suda kaybolan kişilerin arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirmek ve bu olaylarda zaman kaybının önüne geçmek amacıyla "Balık Adam" ekibini oluşturmayı Batman halkı için zorunlu gördüklerini ifade etti.

Eğitimin ardından sualtı arama kurtarma ekibi olarak Batman'da hizmet verecek olan ekipler Batman Çayı ve DSİ kanalında boğulma vakalarına anında müdahale edebilecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler