Batman'da "Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde, her türlü bağımlılıkla topyekûn mücadele etmek ve uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda, Kaymakam Osman Bilici başkanlığından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına kurum yöneticileri katıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün "Uyuşturucu ve Her Türlü Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri"ni içeren sunumu ile başlayan toplantı, Kaymakam Bilici'nin konuşması ve uyuşturucu ile mücadelede ilçede yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile devam etti.

Uyuşturucunun aklı ve iradeyi çalıştıramaz hale getirdiğini belirten Bilici, uyuşturucunun toplumu derinden etkileyen sosyal bir sorun ve ülkenin kanayan yarası olduğunu söyledi.

Bilici, "Umut bağladığımız gençlerimizin uyuşturucu madde bağımlılığından dolayı göz göre göre hayatları kararmaktadır. Gençlerimiz müptelası oldukları uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kurbanı olmuşlar. Terör kadar büyük bela haline gelen bu bağımlılık binlerce gencimizi kıskacına almış durumda. Milletimizin ve ailelerimizin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı var." diye konuştu.

Uyuşturucu madde ve her bağımlılıkla mücadelede bütün kurumlara ve ailelere büyük görevlerin düştüğünü vurgulayan Bilici, "Paydaş kurumlarımızın, kurumlarına ait uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla mücadele eylem planı hazırlayıp ona göre çalışmalar yapmaları gerekir. Her türlü bağımlılığa karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve bu konuda ilçede paydaş kurumlarımızca kapsamlı çalışmaların koordinasyon halinde devam edeceğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Bilici'nin konuşmasının ardından, kurum yöneticilerinin uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla mücadelede kendi görev ve sorumluluk alanlarıyla ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vermeleriyle toplantı sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler