Batman'da uyuşturucu sorunu masaya yatırıldı

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen 'Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda Batman'da yürütülen çalışmalar Vali Hulusi Şahin başkanlığında masaya yatırıldı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili, ilgili kamu kurum yöneticileri ve Yeşilay Batman Şubesi Başkanı katıldı.

Vali Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; İl Sağlık Müdürlüğü'nden görevli Sosyolog Mehmet Erdem'in uyuşturucu ile mücadele kapsamında Batman'da yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından bir sonraki dönemde yürütülecek çalışmalar ele alınarak görüşüldü.

Batman'da uyuşturucu kullanımı ve satışına karşı ilgili kurumların koordineli bir şekilde azim ve kararlıkla mücadele ettiğini belirten Şahin, Batman'daki metruk binaların büyük oranda yıkıldığını, okulların çevrelerinde denetimlerin artırıldığını ve okullarda kamera sisteminin büyük oranda tamamlanarak kent güvenlik sistemine entegre edildiğini söyledi.

Şahin, il merkezinde ve ilçelerde kamuya açık parklara kamera takılması konusunda ilgili kurumlarca gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. 

Toplantı, uyuşturucu ile mücadelede yürütülecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler